E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDoları 2014'te neler bekliyor?---

Doları 2014'te neler bekliyor?

Doları 2014'te neler bekliyor?
13 Aralık 2013 - 16:16 borsagundem.com

Goldman yetkilisi Thomas Stolper, doların 2014'te bekleneni vermeyeceğini söyledi

Bu sene doların euroya karşı düşüşünü öngören Goldman Sachs Group Inc'nin yetkilisi Thomas Stolper, 2014'te doların sahip olunacak en iyi para birimi olduğu görüş birliğinden saptı.

Goldman Sachs'in Londra merkezli şef döviz stratejisti, doların 2014'te euroya karşı zayıflayarak 1 euronun Ekim 2011'den beri ilk defa 1.40 dolar seviyelerine ulaşacağını söyledi. Bloomberg anketine katılan 46 analistin tahminlerinin medyanına göre, 1 euronun bugünkü 1.3758 dolardan, 2014'te yüzde 7 ralli yaparak 1.28 dolara güçlenmesi bekleniyordu.

BNP Paribas SA'dan Barclays Plc ve Morgan Stanley'e kadar birçok şirket, güçlenen ABD ekonomisinin Fed'i tahvil alımını azaltmaya sevk edeceğini söylüyorlar.

"Varlık alımlarının azaltılması fiyatlara yansımış durumda, biz doların güç bulacağı yeri görmekte zorlanıyoruz" diyen Stolper, "Piyasalar Fed'den teşviği azaltmayı beklerken, ABD'deki güçlenen büyümenin faiz oranlarını aniden çok daha fazla yukarı çıkarma riski her zaman var. Ama biz faiz oranlarından dolara sadece marjinal bir destek görüyoruz" diye ekledi.  
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)