E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDoları veriler tırmandırttı---

Doları veriler tırmandırttı

Doları veriler tırmandırttı
03 Eylül 2013 - 21:29 borsagundem.com

Dolar, ABD imalat sanayinin beklentilerin üzerinde genişlemesi sonrasında yükseldi

Dolar, ABD imalat sanayinin Ağustos ayında Haziran 2011'den bu yana en hızlı yükselişi göstermesi sonrasında Fed'in tahvil alımlarını bu ay azaltmaya başlayacağı söylentilerinin artması ile yedi haftanın zirvesine tırmandı.
Dolar, İsrail'in füze savunma sistemi testinin Orta Doğu'daki gerginlik endişesini artırması ile güvenli varlıklara olan talebin yükselmesi ile yen karşısında bir ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Avustralya doları ise ülke merkez bankasının gösterge faiz oranını değiştirmemesi sonrasında güçlendi. Endonezya rupisi dört yıldan fazla bir sürenin en düşüğüne geriledi.
Societe Generale SA kıdemli döviz stratejistlerinden Sebastien Galy, "Veriler oldukça güçlü, yeni siparişlere de bakacak olursak Eylül ayında azaltmaya gitmek için ortam gayet uygun. Asıl soru, piyasaların bunu ne kadar fiyatladığı. Dolar-yen diğer paritelere göre daha fazla yükseliyor" dedi.
Doların diğer 10 büyük para birimi karşısındaki hareketlerini takip eden Bloomberg Dolar Endeksi, yüzde 0.2 yükselerek New York saati ile 12:20'de 1,037.33 puan oldu.
Dolar yen karşısında yüzde 0.1 değer kazanarak 99.47 yen olurken, yen de euro karşısında yüzde 0.1 yükseldi ve 130.89 yene ulaştı. Dolar euro karşısında yüzde 0.2 primlendi ve 1.3160 dolardan işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)