E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDoların cazibesi düştü---

Doların cazibesi düştü

Doların cazibesi düştü
28 Mayıs 2012 - 10:36 borsagundem.com

Yunanistan'da kemer sıkma yanlısı partinin anketlerde lider çıkması üzerine dolar geri adım attı

Dolar, Yunanistan'daki son anketlerin kurtarma yanlısı Yeni Demokrasi Partisi'ni lider pozisyonda göstermesinin, ülkenin eurodan çıkacağı endişelerini gevşetmesiyle, önemli para birimlerinin çoğunun karşısında değer kaybetti.
Traderların euronun düşeceği pozisyonlarının rekor yüksek seviyeye tırmanmasının ardından euro, Temmuz 2010'dan bu yana gördüğü en düşük seviyeden geri sıçradı. Yen, Japonya Merkez Bankası'nın 27 Nisan toplantısının tutanaklarının, bankanın yüzde 1 enflasyon hedefini tutturmak için parasal genişleme önlemlerini artıracağı beklentilerini azaltması üzerine değer kazandı.
Kemer sıkma karşıtı partilerin geri düştüğüne yönelik tüm sinyallerin euro satışlarını azaltacağını belirten IG Markets Securities Ltd.'ın Tokyo'daki analistlerinden Junichi Ishikawa, dolarda satışların beklendiğini söyledi.
Dolar, euro karşısında yüzde 0.6 değer kaybederek 1.2589 düzeyine geriledi. Dolar 25 Mayıs'ta 1.2496 düzeyinden 6 Temmuz 2010'dan bu yana en düşüğüne işaret etti. ABD doları, yen karşısında da yüzde 0.4 zayıflayarak 79.40'a düştü. Euro/Yen ise yüzde 0.2 kazançla 99.97 yenden işlem gördü.
Euro bu ay yüzde 4.9 değer kaybederek, Eylül'den bu yana en sert düşüşüne işaret etti. Euro, 2011 kapanışının yüzde 2.9 altında seyrediyor.
ABD piyasaları bugün kapalı olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)