E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDoların yükselmesiyle altın düştü!---

Doların yükselmesiyle altın düştü!

Doların yükselmesiyle altın düştü!
31 Ekim 2013 - 14:16 borsagundem.com

Altın, Fed toplantısı sonrası güçlenen dolardan olumsuz etkileniyor

Altın Londra'da, ABD'de ekonomik büyüme işaretlerine bağlı olarak güçlenen doların değerli metallere yönelik talebi düşüreceği spekülasyonu ile düşüşünü üçüncü güne taşıdı ve aylık kazancını daralttı. Platin ve gümüş de değer kaybetti.

ABD dolarının 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Endeksi, Fed'in dün ekonomik iyileşme gördüğünü işaret etmesinin ardından yükselişini beşinci güne taşıdı. Altın bu ay, Dolar Endeksi'ndeki düşüşü yakalayarak, yüzde 0.5 yükseldi.

Cenevre'de altın rafinerisi MKS (Switzerland) SA'nın döviz ve metal işlemleri müdürü Bernard Sin, "Piyasa halen Fed2in açıklamasını hazmetmeye çalışıyor," dedi ve "Bu durum doları olumlu etkiliyor ve altın üzerinde dolaylı baskı oluşturuyor" şeklinde görüş bildirdi.

Spot altın yüzde 0.6 düşerek, Londra saati ile 11:28'de, ons başına 1,335.94 dolara geriledi. Fiyatlar bu ay, hükümetin 16 gün boyunca kapalı kalmasının ekonomiyi olumsuz etkilemesinden dolayı Fed'in varlık alımlarını gelecek yıla kadar yavaşlatmayacağı beklentisinin güçlenmesi üzerine yükseldi.

ABD merkez bankası dünkü toplantısında aylık 85 milyar dolar olan varlık alımlarını devam ettirme kararı aldı ve dünyanın en büyük ekonomisinde "temelde güçlenme" işaretlerine dikkat çekti. Altın, daha önce görülmemiş büyüklükteki para basmanın enflasyonda artışa neden olamaması ve yatırımcıların exchange traded fonlar (ETF) yoluyla altın satmaları ile birlikte bu yıl yüzde 20 düştü ve 2000 yılından bu yana ilk kez yıllık bazda kayıp yaşadı.

Aralık vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 1 düşerek ons başına 1,335.30 dolara indi. İşlem hacmi, bu rapor yazıldığı sırda, son 100 günün ortalamasının yüzde 25 altındaydı.

Spot gümüş yüzde 1.7 düşerek ons başına 22.372 dolara, platin yüzde 0.6 kayıpla ons başına 1,464.05 dolara inerken, palladyum yüzde 0.4 geri çekilerek ons başına 742.60 dolar oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • misafir31 Ekim 2013 14:22

    abd de devam eden işsizlik ve istihtam talebi verisi gelecek açıklamaya dakkalr kala altınde yüksek oranlı bi oynama oluyo verileri önceden ögreniyolarmı ne