E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar/TL 2.84'ün altına geriledi---

Dolar/TL 2.84'ün altına geriledi

Dolar/TL 2.84'ün altına geriledi
18 Nisan 2016 - 19:44 borsagundem.com

Güne 2,86'nın üzerinde başlayan dolar 2,84'ün altına indi.

Haftaya 2,86'nın üzerinde başlayan dolar 2,84'ün altına indi.

Merkez Bankası'nın Çarşamba günü kararlarını açıklayacağı Nisan ayı Para Politikası Kurulu toplantısı bu haftanın en önemli gündem maddesini oluştururken, iç ve dış veri gündeminin zayıf olduğu haftanın ilk gününde piyasalarda yurtdışı gelişmelere paralel bir seyir bekleniyor.

Enflasyondaki düşüşün yanı sıra gelişmekte olan piyasalar lehine seyreden global koşullar Merkez Bankası'nın Mart'ta başladığı faiz indirimlerine devam etmesi için uygun ortam sunarken, yeni başkan yönetiminde ilk kez toplanacak Para Politikası Kurulu'nun (PPK) faiz koridorunun üst bandında 50 baz puan indirim yapması bekleniyor.

Bankacılara göre her ne kadar ana beklenti olmasa da TCMB'nin faiz koridorunun üst bandında daha agresif bir indirim yapabileceği endişeleri, kurda yönün aşağıya çevrilmesinin önünde bir engel olarak görülüyor. Bankacılar normalde piyasa dinamiklerine ters olmasına karşın, bu hafta agresif indirimlerin yapılmaması durumunda, 50 baz puanlık bir indirimin dolar/TL'ye pozitif etkisini görmeyi bekliyorlar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)