E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar/TL 2.92 seviyelerinde---

Dolar/TL 2.92 seviyelerinde

Dolar/TL 2.92 seviyelerinde
17 Haziran 2016 - 08:20 borsagundem.com

Dolar/TL, dolardaki düşüşün etkisi ile takrar gevşese de seviyelerini korumaya çalışıyor

FED Başkanı Yellen’in yapmış olduğu basın toplantısında güvercin ifadelere ağırlık vermesiyle ABD doları ve devlet tahvillerinde değer kayıplarının hız kazansada Brexit endişeleri ile  bu etki uzun sürmedi. Piyasalarda risk alma iştahında azalma dolar endeksinde yükselişe neden oldu.Fakat İngiltere'de İşçi Partisi milletvekili Jo Cox'un, AB'den ayrılması yanlısı bir saldırgan tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi  şok etkisi yarattı. Bu gelişme dolarda değer kaybına neden oldu.

Dolar/TL, doların küresel piyasalardaki değer kazancıyla gün içerisinde sert yükselirken akşamüstü küresel bazda dolara gelen satışlarla tekrar gevşese de günü alıcılı kapattı.

Analistlere göre teknik açıdan paritenin 2.9400 direncini kırması halinde  önce 2.9530 ve arkasından 2.9670 seviyeleri hedeflenebilir. Paritenin 2.9150 altında gerilemesi durumunda ise önce 2.9000 ve arkasından 2.8790 desteği test edilebilir.

 

Petrol düşüşünü durdurdu

 

Altın 1284 seviyesinde

 

Japonlar 'yen'deki değer artışından endişeli

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)