E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar/TL 2.99'u aştı---

Dolar/TL 2.99'u aştı

Dolar/TL 2.99'u aştı
18 Mayıs 2016 - 21:57 borsagundem.com

Türk Lirası gelişen ülke kurlarındaki kayıplara paralel olarak dolar karşısında geriliyor

Dün 2,96'lı seviyelerde dengelenen dolar/TL yeni güne 2,9774'lü seviyelerden başladı, ardından 2.99'un üzerine tırmandı. Fed tutanakları doların tüm gelişen para birimleri karşısında yükselmesine neden oldu.

Fed tutanaklarında, yetkililerin Haziran ayında faiz artırımının ekonomik gelişme devam ettiği müddetçe istekli olduğu görüldü.

San Francisco Fed Başkanı John Williams ve Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart, Fed'in bu yıl 2 ya da 3 defa faiz artırımına gidebileceğini belirtmişti. Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan ise gelecek toplantılarda faiz artırımını destekleyeceği yönünde görüş bildirmişti.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli'nin TCMB'nin seri faiz indirimleri yapması gerektiğini belirtmesi ve kurun çok da aşağı inmesinin doğru olmadığını söylemesi de kurdaki harekette etkili oldu. Yurtiçinde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görevinden ayrılmasının ardından oluşan siyasi belirsizlik de piyasalarda etkili oluyor.

Türk Lirası bugün Bloomberg'in takip ettiği 24 para biriminden Güney Afrika Rand'ı, Polonya zloti'si ve Güney Kore wonunun ardından en çok düşen 4. para birimi oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yigit19 Mayıs 2016 00:03

    Bulut nerde o doları düşürür lobileri zart diye anlar o çözer bu işi faiz lobisini pat diye patlattı çokken büyük ekonomisttir

  • Mahmut Erren18 Mayıs 2016 22:58

    Bu fiattan alacak babayiğit aranıyor.Geçen aylarda zirveden alanlar elimde kaldı diyenler için satış fırsatı olabilir.Benim kişsel değerlendirmem .Al-sat tavsiyesi değildir. al-sat tavsiyesi değildir

  • Bika18 Mayıs 2016 22:56

    Faiz indirilirse dolar ve enflasyon yükselir.

  • Dolar18 Mayıs 2016 22:02

    Aptal yatırımcıları bekliyorum.