E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar/TL 3.11 seviyesinde---

Dolar/TL 3.11 seviyesinde

Dolar/TL 3.11 seviyesinde
03 Kasım 2016 - 16:00 borsagundem.com

Dolar/TL 3.11 seviyesinin altına gevşedikten sonra hafif toparladı

Dün yükselen CDS primi ve uzun vadeli TL gösterge tahvil faizlerine ek olarak küresel riskten kaçınma eğilimi ile birlikte TL varlıklarına satışların gelmesi dolar/TL kurunun yükselişini gün içinde 3.1250 seviyesine taşımasına neden oldu. 

ABD başkanlık seçimlerine odaklanan piyasalarda ABD Merkez Bankası'ndan beklentileri bozacak bir açıklama gelmemesi nedeniyle önemli bir tepki gözlenmezken, yurtdışına paralel seyrin bugün de sürmesi bekleniyor.

Dün saat 3.1252 seviyesini gören dolar/TL kapanışını 3.1133 seviyesinden gerçekleştirdi. Bu sabah ise 3.1238 seviyesine kadar yükselen parite 3.1060 seviyesine kadar gevşemesinin ardından şu saatlerde yüzde 0.09 kayıpla 3.1116 seviyesinden işlem görüyor.

Küresel piyasalarda ABD başkanlık seçimlerine ilişkin belirsizliğin neden olduğu risk iştahında azalma, içeride devam eden makroekonomik ve finansal olumsuzluklarla siyasi jeopolitik risklerin temel açıdan kuru yukarı yönlü desteklemeye devam etmesi beklenebilir.

Bugün Brexit ile ilgili  yüksek mahkemenin verdiği karara göre, Parlamento onayı olmadan Brexit süreci başlamayacak. Bu karar Pound için negatif olan “Hard Brexit” senaryosunu azaltıyor . Kararın ardından GBP/USD’de sert bir yükseliş gerçekleşti. Yüzde 1 yükselen kur an itibari ile 1.2435 seviyesinde...

Altın için Trump Clinton farketmiyor!

 

Günün önemli şirket haberleri 03.11.2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)