E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar/TL 3.48 seviyesinde---

Dolar/TL 3.48 seviyesinde

Dolar/TL 3.48 seviyesinde
09 Aralık 2016 - 15:35 borsagundem.com

Türk Lirası bu hafta 5 yılın en hızlı yükselişini gerçekleştirdikten sonra dolar alımlarını sürdürdü

Bu hafta başında 3.60 TL’ye yaklaşan dolar, dün gördüğü 3.34 TL ile 3 haftanın dibini gördü. TL yüzde 6 ile 5 yılın en hızlı yükselişini yaşarken, Avrupa Merkez Bankası ile EKK kararlarının açıkladığı saatlerde 3.49'a kadar yeniden yükselişe geçti ve kazancını tersine çevirerek Güney Afrika randından sonra en çok düşen para birimi oldu.

Dolar/TL Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dövizini bozdur çağrısı ve gelişen ülkelerdeki olumlu havanın etkisiyle gün içinde 3.34 TL'ye kadar inmesinin ardından günü 3.4433 seviyesinden tamamladı. Yeni günde 3.4844 seviyesini gören parite şu saatlerde yüzde1.13 yükselerek 3.4818 seviyesinde... Euro/TL ise yüzde 0.53 yükselişle 3.6777 seviyesinde...

Türk Lirası, iki gün gelişen piyasa para birimleri arasında en fazla değerlenen para birimi olmuştu. Türk Lirası dün erken saatlerde gelişen piyasalar arasındaki en iyi performansı kaydetmesinin ardından kazancını tersine çevirdi ve Güney Afrika randından sonra en çok düşen para birimi oldu. 

Türk Lirasının güçlendirilmesi ve etkinliğinin artırılması için kamu ve özelleştirme ihalelerinde yerli paranın kullanılması yönündeki uygulama için kurumlar çalışma yapıyor. Bu alanda en önde gelen unsurlardan biri çok yüksek miktarların konu olabildiği özelleştirme ihaleleri oldu. TL kampanyası, özelleştirme ihalelerinde yeni düzenleme gereksinimi ortaya çıkardı. Söz konusu ihalelerde oluşacak kur farkına çözüm aranıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)