E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar/TL 3.47 seviyelerinde seyrediyor---

Dolar/TL 3.47 seviyelerinde seyrediyor

Dolar/TL 3.47 seviyelerinde seyrediyor
14 Aralık 2016 - 14:00 borsagundem.com

Dolar/TL güne 3.49 seviyesinde sakin başladıktan sonra 3.47 seviyesine geriledi

Dolar/TL kuru sürpriz büyüme verisi ve haftasonu gerçekleşen terör saldırılarının ardından kademeli olarak 3.55 seviyesine kadar yaklaşmış ardından gerileyerek dün 3.45 seviyelerine kadar çekilmişti. Gün boyunca dalgalı bir seyir izledikten sonra akşam saatlerinde yükselerek 3.5050 seviyesine kadar çıktı ve günü 3.4891 seviyesinden tamamladı.

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (FED) faiz politikası kararlarına ağır eleştiriler getiren Donald Trump'ın kazandığı başkanlık seçiminin ardından, faiz kararı için ilk kez toplanıyor.  Piyasalar FED'in küresel ekonominin yönelimini belirleyen faiz kararının ne olacağını merak ediyor.

ABD Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklayacağı günde parite 3.4760-3.4970 aralığında seyrediyor. Kur şu dakikalarda yüzde 0.30 eksi ile 3.4780 seviyesinde seyrediyor. FOMC açıklaması sonrası 2017 yılında 3 ya da 4 faiz artırım öngörülmesi kur cephesinde TL'nin zayıflamasına neden olabilir.

Başbakan Binali Yıldırım; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile biraraya geldi. Görüşmede terörle mücadele konuşuldu. Çankaya Köşkü'nde, basına kapalı gerçekleştirilen görüşme, yaklaşık 2,5 saat sürdü. Toplantı sonrası ortak basın toplantısı yapıldı.

Başbakan Yıldırım, terör konusunda geniş kapsamlı değerlendirme yaptıklarını belirtirken, CHP Lideri Kılıçdaroğlu, terör soruna karşı ortak mücadele vurgusu yaptı. MHP lideri Bahçeli ise terörle mücadelenin kesin ve acımasız bir kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Küllliye'de 32. Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin başı olarak, PKK'sıyla, DEAŞ'ıyla, FETÖ'süyle, DHKP-C'siyle ve tüm diğerleriyle, tüm terör örgütlerine karşı milli bir seferberlik ilan ediyorum" dedi.



Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)