E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar/TL 3.54'ün üzerinde---

Dolar/TL 3.54'ün üzerinde

Dolar/TL 3.54'ün üzerinde
07 Haziran 2017 - 08:11 borsagundem.com

Sabah açılışı 3.51 seviyesinden yapan kur yukarı hareketlenerek 3.54 seviyesinin üzerine çıktı

Uluslararası piyasalarda ilk işlemlerine 3.5121 seviyesinden başlayan kurda günün ikinci yarısında yukarı ivmelenme görülüyor.3.52 üzerine çıkan kur 3.54 üzerini test etti.Saat 15:50 itibariyle 3.5371 seviyesinde bulunuyor.TL'nin değer kaybı yüzde 60'a ulaştı. 

Avrupa Merkez Bankası'nın 2017, 2018 ve 2019 enflasyon tahminlerini düşürdüğüne dair iddialar doların değer kazanmasında etkili oldu. Öte yandan AK Parti Grup Başkanvekili Muş'un Katar'a asker anlaşmasının meclis gündeminde öne alındığını belirtmesinin de kurdaki artışta etkili olduğu belirtiliyor.

Rabobank'tan Piotr Matys "Katar kriziyle yükselen jeopolitik tansiyon TL üzerinde baskı oluşturmaya başlıyor. Türkiye ile Almanya arasında İncirlik Üssü konusundaki gelişmelere de bir miktar odaklanma var" diye konuştu.

Bugün yurtiçi ve yurtdışı piyasalarda kritik bir veri akışı bulunmuyor. Katar krizine dair gelişmeler piyasaların radarında olacak. 

Piyasalar için yarın kritik bir gün olacak. Avrupa Merkez Bankası'nın toplantısı ve İngiltere'deki erken seçimler izlenecek. Eski FBI Başkanı James Comey'nin Kongre'deki ifadesi de merakla bekleniyor.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)