E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar/TL 3.52'nin altında---

Dolar/TL 3.52'nin altında

Dolar/TL 3.52'nin altında
06 Haziran 2017 - 08:07 borsagundem.com

Gün içinde 3.54 üzerini test eden kur 3.52 seviyesinin altına geriledi

Dolar, perşembe günü yapılacak olan İngiltere seçimleri, Avrupa Merkez Bankası'nın para politikası kararı ve FBI eski direktörünün ABD Kongresi'ne yapacağı açıklamalar öncesi yatırımcıların güvenli liman olarak gördükleri yen karşısında altı haftanın en düşük seviyesini gördü.

Dolar/TL dün enflasyon verisi sonrası 3,4989'a kadar geriledi,fakat bu düşüş kalıcı olmadı.Günü 3,5233'ten tamamlayan kur bu sabah ise işlemlere 3.52 seviyesinden başladı.Gün içinde dalgalanan kur 3.54 seviyesinin üzerine çıktı.Bu seviyelerde kalıcılık sağlıyamıyan kurda gerileme devam ediyor.Saat 17:05 itibariyle 3.5178 seviyesine kadar düştü.

Türk Lirası bugün Güney Afrina randından sonra dolara karşı en kötü performans kaydeden 2. gelişen ülke para birimi oldu. 

Bugün yurtiçi piyasada reel efektif döviz kuru endeksi izlenecek, ABD'de önemli bir veri akışı bulunmazken uluslararası piyasalarda Katar ve Suudi Arabistan arasındaki gerilimin etkileri takip edilecek. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)