E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar/TL 3.52'nin altında---

Dolar/TL 3.52'nin altında

Dolar/TL 3.52'nin altında
30 Haziran 2017 - 08:08 borsagundem.com

Kur 3.52-3.53 bandında seyrediyor, ABD verileri izlenecek

Sabah ilk işlemlerine 3.52'nin üzerinde başlıyan Dolar/TL dalagalanıyor.En yüksek 3.5340 seviyesini gören kur saat 13:45 itibariyle 3.5182 seviyesine geriledi.


Dün akşam saatlerinde konuşan St. Louis Fed Başkanı James Bullard bankanın mevcut faiz oranının düşük büyüme ve düşük enflasyon koşulları için uygun olduğunu söyledi. Bullard, ayrıca Fed'in 4.5 trilyon dolarlık bilançosunu küçültmeye başlamasının piyasalarda önemli bir dalgalanma yaratmayacağını belirtti.

Societe Generale bugün yayımladığı bir notta aralarında TL'nin de olduğu bazı para birimlerinde yükseliş beklendiğini kaydetti. Perform Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Cem Yalçınkaya dün  fonlama bu seviyede kaldığı müddetçe Dolar/TL 'de sert yükseliş beklemediğini söyledi. 

ABD'de kişisel gelir ve harcamalar verileri izlenecek. ABD'de çekirdek PCE'nin aylık %0.1, yıllık %1.4 artması bekleniyor. Euro Bölgesi enflasyonu da günün öne çıkan verileri arasında.

Ak Yatırım yolladığı bir notta, "Sağlık harcamalarında yaşanan gerilemenin devam etmesi nedeniyle aylık PCE’nin beklentiler dahilinde veya altında gelmesini öngörüyoruz. Bu senaryo dolar hafif negatif, global hisse senetleri hafif pozitif etki yapabilir." değerlendirmesini yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)