E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar/TL 3.58 seviyesinde---

Dolar/TL 3.58 seviyesinde

Dolar/TL 3.58 seviyesinde
04 Ocak 2017 - 18:00 borsagundem.com

Dün açıklanan enflasyon verileri ve OHAL süreci ile yükselen dolar/TL 3.6044 ile yeni zirve yaptıktan sonra gevşedi

Dolar endeksinde son 14 yılın zirvesine doğru yükselişler yaşanması ile birlikte yükselen enflasyon ve OHAL süresinin uzatılması dolar/TL kurunda yeni zirveler görülmesine neden oldu. Türk Lirası, geçtiğimiz aya ilişkin enflasyon verisinin faizin 53 baz puan üzerinde yüzde 8.53 seviyesinde gerçekleşmesi ardından Salı günü dünyanın önemli para birimleri arasında en fazla değer kaybeden parası oldu. 

Yıl sonu enflasyon verilerinin yabancı fonlar nezdinde TCMB parasal sıkılaştırma ve faiz artırımı beklentilerini artırması ile sert yükseliş kaydeden dolar/TL kuru 3.60 seviyesinin üzerine yükseldi. Kur 3.6044 ile tarihi rekorunu yenilerken, TL yüzde 1.08'lik değer kaybıyla dolara karşı en zayıf gelişen ülke para birimi oldu.

Dolar/TL’de gün içerisinde 3.60 seviyesi üzerine hareketin ardından sınırlı geri çekilme yaşandı. Parite günü 3.5940 seviyesinden tamamladı. Yeni günde 3.5944 seviyesini test eden kur en düşük 3.5684 seviyesini gördü. Şu an itibari ile yüzde 0.38 kayıpla 3.5803 seviyesinde...Euro/TL ise yüzde 0.25 kazançla 3.7482 seviyesinde...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de muhtarlara seslendi. Erdoğan, burada vatandaşlara dolar bozdurma; bankalara da faiz indirme çağrısını yineledi. Erdoğan, yatırımların sürdürülmesi gerektiğini 2017'nin parlak bir yıl haline dönüşebileceğini söyledi.

Bu akşam TSİ 22:00'da Fed'in Aralık ayı toplantı tutanakları açıklanacak. FOMC toplantı tutanaklarında 14 Aralık toplantısına dair detaylar olacak. Tutanaklar 2017 yılında yapılacak faiz artırım sayısı ve ilk faiz artırım tarihine dair ipuçları verebilir. Öte yandan piyasalarda Haziran ayına kadar en az 1 faiz artırımının fiyatlanıyor olması piyasaların Aralık tutanaklarına dair beklentisini yüksek tutmasına neden olmakta. Tutanaklarda özellikle 2017 yılına yönelik üç faiz artırımı beklentisi içerisinde olan Fed üyelerinin bu değerlendirmeyi neye göre yaptığının detaylarıda takip edilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)