E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar/TL 3.7380 seviyelerinde ---

Dolar/TL 3.7380 seviyelerinde

Dolar/TL 3.7380 seviyelerinde
07 Şubat 2017 - 14:40 borsagundem.com

Dolar ve euro Türk Lirası karşısında primli seyrini sürdürüyor

Cuma günü ABD'de açıklanan verilerin ardından hızlanan düşüşünü bu haftaya da taşıyan dolar/TL dün yoğun siyasi gündem ve dolar endeksinin seyri ile 3.66 kademesine kadar gevşedi. Parite 3.6750 kademelerinde dengelenerek günü 3.6793 seviyesinden tamamladı.

Sabah saatlerinde güne alıcılı başlayan Dolar/TL kuru gelen alımlarla 3.7380 seviyesine kadar genişlettiği alımlarını yüzde 1.44 kazançla 3.7380 seviyesinde sürdürüyor.

Euro/TL ise yüzde 1.06 kazançla 3.9910 seviyesinde...

Yabancı uzmanlar ise dolar/TL'deki düşüşün devam edeceği öngörüsünde bulunuyor.

BlueBay Varlık Yönetimi'nin Kıdemli Ülke Stratejisti Timothy Ash, referandum sonrasında politik istikrarın devam etmesi durumunda dolar/TL'nin 3 seviyelerine doğru gerileyebileceğini belirtti.

Küresel ortamın TL için destekleyici olduğunu ifade eden Ash, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB), "dinamik" olarak nitelendirilebilecek sıkılaşma politikasıyla zaman kazandığını söyledi.

TL'nin kısa vadede gelecek haftalarda değer kazanabileceğini ancak daha sonra değer kaybı görülebileceğini belirten Ash, "Referandum sonrası piyasa yanlısı bir sonuç olursa TL tekrar güçlenebilir." dedi.

Rabobank: 3,39'a düşebilir

Rabobank Gelişen Piyasalar Kur Stratejisti Piotr Matys de dolar/TL'nin 3,59 seviyesinin altına gelmesi durumunda önce 3,50, daha sonra da 3,39 seviyesine gerileyeceği öngörüsünde bulundu.

"Kısa vadede 3,60 seviyelerine inebilir"

Berenberg Gelişmekte Olan Piyasalar Hisse Senedi Stratejisti Carsten Hesse ise dolar/TL'nin kısa vadede 3,60 seviyelerine inebileceğini belirtti.

TL'nin zayıf ABD verilerinden avantaj sağladığını ifade eden Hesse, söz konusu verilerin ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 3 faiz artırımı yapacağı ihtimalini azalttığını söyledi.

Hesse, TCMB'nin fonlama maliyetini 200 baz puandan fazla artırmasının da TL için destekleyici olduğunu kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ07 Şubat 2017 17:00

    EKEMOİ YÖNETENLER DİKKATLİ KONUŞMALI FAİZ DÜŞMAN, FAİZ ŞÖYLE ,BÖYLE DEDİKÇE ÜLKEYE VERDİGİ HASARI GÖRMELİ.

  • reis07 Şubat 2017 10:12

    büyü bozuldu, piyasadan tl çekerek dolar bu kadar düşer.yapısal reformlar demokrasi, hukuk yani yabancı yatırmcı korkmadan malına el konulacak korkusu çekmeden.yatırım yapabilmeli.