E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar/TL 3.87 seviyesinin altında---

Dolar/TL 3.87 seviyesinin altında

Dolar/TL 3.87 seviyesinin altında
27 Ocak 2017 - 16:30 borsagundem.com

TL Fitch'in Türkiye'nin not değerlendirmesi öncesinde dolar ve euro karşısında değer kaybederek 3.91 seviyesine yükseldi

Dolar endeksi güçlü ABD şirket bilançolarının risk iştahını artırması ve ABD'nin ekonomiyi destekleyici adımlar atabileceği beklentisiyle dün gördüğü yedi haftanın en düşük seviyelerinden toparlandı.

Dolar endeksi, dün yedi haftanın dip seviyesi olan 99.793'e kadar geriledikten sonra toparlanarak 100.82'ye kadar yükseldi.

ABD ekonomisi geçen yılın son çeyreğinde %1.9 büyüdü. Beklenti %2.2'ydi.

Fitch'in not değerlendirmesi öncesi dolar/TL güne 3.8535 TL'den başladı. Kur yükselişini 3.9112 TL'ye kadar sürdürdü. Bu seviyeden hafif gerileyen parite şu dakikalarda ise yüzde 0.41 artı ile 3.8682 seviyesinde...

Euro/TL ise yüzde 0.75 kazançla 4.1458 seviyesinden işlem görüyor.

Kredi derecelendirme kurulu Fitch'in bugün Türkiye'nin not değerlendirmesini açıklaması bekleniyor. Olası bir not indiriminin TL varlıklar üzerinde negatif etki yapacağı belirtiliyor.

Fitch, Ağustos ayında Türkiye'nin "BBB-" ile "yatırım yapılabilir" seviyede bulunan kredi notunu teyit etmiş, not görünümünü ise 15 Temmuz'da darbe girişimi ve sonrasında yaşananlar nedeniyle "durağan"dan "negatif"e çevirmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)