E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar/TL tekrar 3.43 seviyesinin üzerinde---

Dolar/TL tekrar 3.43 seviyesinin üzerinde

Dolar/TL tekrar 3.43 seviyesinin üzerinde
28 Kasım 2016 - 14:50 borsagundem.com

Dolar/TL haftanın ilk işlem gününde düşüşünü 3.40 seviyelerine kadar geriletmesinin ardından alımlarını artırdı

Dolar/TL  paritesi ,geçtiğimiz hafta genelinde FED’in faizleri artırma beklentilerinin artırması ile değer kazanmaya başlamış yukarı yönlü hareketleri beraberinde getirmişti. Haftanın en önemli gelişmesi ise Perşembe günü TCMB’nin faiz artırım kararı ile aynı anda gerçekleşen Avrupa parlamentosunu Türkiye’nin üyeliğini dondurmayı oylamaya sunması kararı oldu.

Doların küresel paralar karşısındaki yükselişi ve yurtiçi taraftaki gelişmelerin etkisiyle geçtiğimiz hafta rekor seviyesini 3.4767 seviyesine yükselten kur cuma kapanışını 3.4472 seviyesinden gerçekleştirdi. Haftanın ilk işlem gününe bu seviyeden başlayan parite gelen satışlar ile 3.4079 seviyesine kadar gerilese de alımlarını tekrar artırarak 3.43 seviyesinin üzerine yükseldi. An itibari ile yüzde 0.38 düşüşle 3.4332 seviyesinde...

Başbakan Binali Yıldırım, "Döviz sıkıntısı var gibi göstermek isteyenler var, bunlara izin vermeyeceğiz" dedi. Yıldırım, "Türkiye dünyadaki dalgalanmadan, oynaklıktan nasibini alıyor. Yani olan Türkiye'ye mahsus değil." dedi."Döviz sıkıntısı var gibi göstermek isteyenler var. Vurgun peşindeler. Ama bunlara izin vermeyeceğiz." diyen Yıldırım, hepsinin farkında olduklarını ve önlemleri aldıklarını belirtti.
Yıldırım, "Şimdi kamu kuruluşlarına bazı döviz ödemeleri var. Onların ödemesi gerekenler var. Bunlar TL üzerinden tahsil edilecek."diye konuştu.

Dolar 2019'a kadar yükselebilir!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)