E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar/TL yükselişte---

Dolar/TL yükselişte

Dolar/TL yükselişte
22 Kasım 2016 - 17:50 borsagundem.com

Dolar/TL, yatay seyrin ardından gelen alımlarını 3.38 seviyesine genişletti

Dün TCMB'nin yılsonu beklenti anketi açıklandı. Ankete katılan analistlerin yılsonu dolar/TL kuru beklentilerini bir önceki tahminlerine göre 3.21'den 3.33 seviyesine yükselttikleri görüldü. Ayrıca dün bugün için yeni bir Ekonomi Koordinasyon Kurulu ( EKK ) toplantısı gerçekleştirileceği kararı alındı. Bu kararın ardından dolar/TL paritesinde 3.3500 seviyelerine kadar gerileme yaşandı. 

Bugün yapılması planlanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu(EKK) toplantısının iptal edildiği bildirildi.
Başbakan Binali Yıldırım bugün İstanbul Haliç Kongre Merkezinde düzenlenecek olan 'Bilişim Zirvesi 2016'ya katılacak. Yıldırım'ın programı nedeniyle bugün 13:30'da düzenlenmesi beklenen EKK'nın
iptal edildiği belirtiliyor.

Dolar/TL dün 3.3957 seviyesine kadar yükselen kur gelen açıklamalar ile 3.37 desteğini hızlı geçerek 3.3516 seviyesine kadar sarktı. Ardından günü 3.3640 seviyenden kapattı. Yeni güne gevşeme eğilimi ile başlayan kur 3.3521 seviyesini test etse de ardından gelen alımlarla yükselişini yüzde 0.47 ile 3.38 seviyesine taşıdı. 

Fed'in 13-14 Aralık toplantısında faiz artırımına gitme ihtimali yüzde 100 seviyesine tırmandı. Trump'ın kazanmasının ardından altyapı harcamalarını artıracağı taahhüdü, enflasyonun yükseleceğine ilişkin beklentileri güçlendirdi ve bunun sonucu, Fed'in faiz artırımı olasılığı yüzde 100'e yaklaştı. Bu gelişme ise son iki haftadır doların diğer para birimleri karşısında yükselmesine yol açtı.Dolar endeksi 101 seviyelerinin üzerini test etmesinin ardından bugün yükselişine ara vererek 100 dolar seviyelerinde yatay seyre girdi.

FED'in iki numarası konumunda bulunan Stanley Fisher, açıklamalarında para politikasına yer vermedi. Yalnız altyapı ve eğitim harcamalarını desteklediğini belirtti. Yüksek doların yurtiçi ekonomi için yapmaları gerekenlerken kendilerini alı koymaması gerektiğini de sözlerine ekledi. FOMC'nin enflasyona odaklanmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)