E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar/TL sakin seyretti---

Dolar/TL sakin seyretti

Dolar/TL sakin seyretti
02 Ekim 2017 - 09:29 borsagundem.com

Kur yeni haftaya yükselişle başladı, haftanın gündemi yoğun...

Kuzey Irak odaklı jeopolitik risklerin etkisiyle son birkaç haftada 3.40'lı seviyelerden 3.60 seviyelerine dayanan kur yeni haftaya da yükselişle başladı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın vergi planını açıklaması, Fed'in Aralık'ta faiz artıracağı beklentisi doların küresel anlamda güçlenmesinde etkili oluyor.

HSBC Portföy Yönetimi'nden İbrahim Aksoy yolladığı bir notta "Dolardaki küresel güçlenme eğiliminin sürmesiyle Dolar/TL kurunda 3.5930 direncinin bu hafta yeniden denenebileceği ve bu direncin aşılmasıyla 3.65 seviyesinin gündeme gelebileceği görüşündeyiz" değerlendirmesini yaptı.

Kur saat 18:00 itibariyle yüzde 0.21 artışla 3.57 seviyelerinde seyrediyor, euro ise 4.1922 ile tarihi rekorun biraz altında.

Yurt içinde bugün imalat PMI Endeksi açıklanacak. Haftanın en önemli verisi ise Eylül enflasyonu olacak. Çarşamba günü ise Fed Başkanı Janet Yellen'ın St. Louis'te yapacağı konuşma piyasaların radarında olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)