E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar/TL için yabancı kurumlar ne diyor---

Dolar/TL için yabancı kurumlar ne diyor

Dolar/TL için yabancı kurumlar ne diyor
14 Ekim 2016 - 12:39 borsagundem.com

Türk lirası son 1 ve 3 aylık dönemlerde diğer gelişmekte olan ülke para birimi arasında en kötü performans gösteren para konumunda bulunuyor

Fed tutanaklarında yıl sonuna kadar faiz artırımına yönelik beklentilerin desteklenmesi gelişmekte olan para birimleri üzerinde baskı yaratırken, Türk lirası son 1 ve 3 aylık dönemlerde 24 gelişmekte olan ülke para birimi arasında en kötü performans gösteren para konumunda bulunuyor.

Türk lirası Perşembe günü dolar karşısında 3.1131'e kadar gerileyerek rekor yenilemesinin ardından bugün 3.10'un altında seyrediyor.

Aberdeen Asset Management'ta fon yöneticisi Viktor Szabo, Moody's'in not indiriminin ardından bireylerin ve banka-dışı şirketlerin döviz mevduatlarında yaşanan azalışın Türk lirasına desteğinin ortadan kalktığını söyledi.

Szabo, "Bu durum gösteriyor ki Türk lirası artık uluslararası risk algısının insafına kaldı ve bu hiç bir zaman iyi bir durum değildir" yorumunda bulundu. Szabo, TCMB'nin, Türk lirasındaki değer kaybının gerçekten hızlanması durumu haricinde müdahale etmesini beklemediğini söyledi.

Aviva portföy yöneticisi Liam Spillane bir mülakatta, TL'nin, Türkiye'de temel dinamiklere ilişkin risklere karşılık yeterli değer sunamadığını ve bu sebeple Türk lirasında "nötr" konumda olduklarını söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)