E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar/TL kuru 3.01 seviyesinin üzerinde---

Dolar/TL kuru 3.01 seviyesinin üzerinde

Dolar/TL kuru 3.01 seviyesinin üzerinde
05 Ağustos 2016 - 17:30 borsagundem.com

Dolar /TL Moody's değerlendirmesi öncesi pozitif

Dün İngiltere Merkez Bankası piyasaya beklenilenden daha fazla teşvik verdi. Bundan sonraki görünümü ise zamanla takip edeceğiz. Piyasa beklentilerini karşılayan faiz indirimi ve parasal genişlemenin de artan miktarı oldukça önemli fiyatlamalar yarattı. Rakamsal bazda baktığımızda 2009 yılından itibaren ilk defa indirilen faizler yüzde 0.25 seviyesine çekildi. Parasal genişleme miktarı ise, 375 milyar sterlinden 435 milyar sterline yükseltildi. 

Yurt içerisinde ise dün sakin veri akışı yaşanırken Merkez Bankası aylık enflasyon raporu toplantısındaki açıklamasında enflasyonun gıda ve tütüne bağlı olduğunu söylerken TL varlıklarda değer kayıpları devam etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında ülkemizdeki faiz oranları çok yüksektir ve zulümdür açıklamasında bulundu. Başbakan Yıldırım ise konuşmasında kurulacak olan varlık fonunun gerektiğinde yatırımcıyı desteklemek için kullaanılacağını söylerken birikmiş vergi cezalarının kaldırılacağını söyledi.

Özellikle Binali Yıldırım'ın vergi açıklamaları ve İngiltere'nin ek teşvikleri gerçekleştirmesi sonrasında TL varlıklarda değer kazançları yaşanırken dolar/TL'de de gevşeme devam ediyor. Dün 3.0272 seviyesini test eden dolar/TL kuru kapanışını hafif gevşeme ile 3.0112 seviyesinden gerçekleştirdi.  Yeni günde en düşük  2.9992 seviyesini görse de şu saatlerde yüzde 0.19 artı ile 3.0171 seviyesinden işlem görüyor.

Bugün gözler tarım dışı istihdam rakamlarında olacak.Dolar ABD istihdam verisi öncesi dalgalı seyirde... Haziran ayında 287 bin gelen tarım dışı istihdamın Temmuz ayında 180 bin gelmesi bekleniyor. 200 bin civarı gelen rakamlar iş gücü piyasası için pozitif algılanabilir. Ortalama saatlik kazançlarda ise %0.2 beklenti kurdaki hareket açısından önemli...

Yurt içerisinde gün sonunda Moody's değerlendirmesi takip edilecekken Amerika'da ise tarım dışı istihdam, ortalama saatlik kazançlar, işsizlik oranı ve ticaret dengesi takip edilecektir.

Analistlere göre  2.98-3.00 bölgesinin üzerinde yukarı potansiyel devam ediyor. Yukarıda ise 3.0250 ve 3.0430 dirençleri takip edilebilir. 

Emtia ve döviz piyasasındaki beklentiler

 

Borsa İstanbul'da pozitif hava hakim

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)