E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar/TL kuru düşüşe geçti---

Dolar/TL kuru düşüşe geçti

Dolar/TL kuru düşüşe geçti
21 Kasım 2016 - 15:15 borsagundem.com

Dolar/TL, sakin başladığı günün ardından yükselse de tekrar 3.36 seviyesinin altına sarktı

Geçtiğimiz hafta boyunca dolar gelişmekte olan ülke para birimlerinin bir çoğu karşısında değer kazandı. Türk Lirası diğer gelişmekte olan ülke para birimleri ile birlikte dolar karşısında değer kaybederken, negatif ayrışma derecesi yüksek olan para birimleri arasında yer aldı.

Haftanın son işlem gününde TL varlıklarda rekor düşük seviyeler test edilirken dolar/TL paritesi 3.40 seviyesini aşarak zirve seviyelerini yeniledi. Bu seviyelerden gelen kar satışları ile gevşemeler görüldü ve haftayı 3.3779 seviyesinden kapattı. Bu sabah Dolar endeksindeki yatay seyirle birlikte haftaya sakin başlayan dolar/TL kuru 3.3957 seviyesine kadar yükselişe geçti. Ancak EKK'nın yarın bir kez daha toplanacağı açıklamasının ardından gevşemeye başlayan dolar/TL, Dolar Endeksi'nde görülen düzeltme hareketiyle düşüşünü 3,3516 seviyesine kadar genişletti. Bu seviyeden gelen alımla şu saatlerde ise kur yüzde 0.08 düşüşle 3.3722 seviyesinde...

Cuma günü yapılan Ekonomi koordinasyon Kurulu toplantısından gerekli reformların yapılacağı ve gerekli tedbirlerin alınacağı yönünde bir açıklama geldi. Kurul gelişmelerin küresel kaynaklı olduğu üzerinde vurgu yaparken, somut alınmış bir eylem kararı bulunmuyor. Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Başbakan Yıldırım başkanlığında yarın tekrar toplanacak. Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında yarın saat 13.30'da yapılacak toplantıya, ilgili bakan ve bürokratlar katılacak. Toplantıda, döviz kuru ve ekonomideki son gelişmeler ele alınacak.

TCMB'nin finansal ve reel sektörde karar alıcı, uzman kişiler, profesyoneller ile yabancı finans kuruluşlarının uzmanları arasından seçilen 72 katılımcıyla gerçekleştirdiği "2016 yılı Kasım ayı Beklenti Anketi" yayımlandı.

TCMB Kasım ayı beklenti anketine göre, yıl sonu dolar kuru beklentisi 3.1203'ten 3.3369'a yükselirken, 2016 büyüme beklentisi yüzde 3.2'den yüzde 2.9'a geriledi. 2016 yılı sonu enflasyon beklentisi yüzde 7.81'den yüzde 7.8'e gerilerken, 12 aylık enflasyon beklentisi yüzde 7.61'den yüzde 7.87'ye, 24 aylık enflasyon beklentisiyse yüzde 7.01'den yüzde 7.27'ye yükseldi.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)