E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar/TL kurunda yeni rekor---

Dolar/TL kurunda yeni rekor

Dolar/TL kurunda yeni rekor
23 Ağustos 2024 - 11:33 borsagundem.com

Dolar/TL, haftanın son işlem gününe yükselişle başlamasının ardından saat 14.10 itibarıyla 34,0023 seviyesinden işlem görüyor.

Dün alış ağırlıklı seyir izleyen dolar/TL, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,13 artışla 33,9065'ten tamamladı.

Dolar/TL, yeni güne değer kazancıyla başlamasının ardından saat 14.10 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,3 artışla 34,0023'den işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL ise önceki kapanışın hemen üzerinde 37,8540'dan, sterlin/TL ise yüzde 0,1 yükselişle 44,6230'den satılıyor.

Dün günü 101,5 seviyesinden tamamlayan dolar endeksi, şu sıralarda önceki kapanışına göre yüzde 0,1 düşüşle 101,4 seviyesinde bulunuyor.

Dünya genelinde bir süredir devam eden enflasyonla mücadelede sona yaklaşılırken özellikle ABD Merkez Bankasının (Fed) yıl sonuna kadar atacağı adımlara yönelik belirsizlik sürüyor.

ABD Merkez Bankasının (Fed) eylülden itibaren izleyeceği yol haritası yatırımcıların odağında bulunuyor. Para piyasasındaki fiyatlamalar, Fed'in yıl sonuna kadar toplamda 100 baz puanlık faiz indirimi yapacağının öngörüldüğünü gösterirken Fed Başkanı Jerome Powell'ın bugün Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'nda yapacağı açıklamalardan alınacak sinyallerin piyasalarda oynaklığı artırması bekleniyor.

Analistler, bugün Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'ndan gelecek haber akışı ile ABD'de yeni konut satışlarının takip edileceğini belirterek, teknik açıdan dolar endeksinde 102,5 seviyesinin direnç, 100,0 seviyesinin ise destek olarak öne çıktığını kaydetti.

Altında yön pozitif: İşte fiyatlarAltında yön pozitif: İşte fiyatlar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Turkoglutirk24 Ağustos 2024 07:37

    Enflasyonun oldugu ulkede kur yukselir.nolmus yani.

  • Mucise Reis ;)23 Ağustos 2024 12:17

    Borçlar, yap işletler hepsi dolar olduğu için kriz oluyor ülkemizde. üretim yok. domates üretimini çözemeyen bir zihniyet yönetiyor. nasıl kriz bitecek ? ülkemizde  eğitim para... sağlık para... yeme içme para... kısacak bir alan kalmadı hanelerde, artık çocuk yapmamaya başladılar buradan kısıyorlar :D çocukdan kısılıyor bir haneye masraf olacak diye...Dolar düşmeden ülke düze çıkmaz.  yatırım gelmez, üretmez, okuyanlar kaçar gider. olması gereken oluyor. ki yıllar önce faiz oranları yapma etme diye soyledığımızde bu senaryoyu dıyen bir çok kişi vardı. görevden alındı, kovuldu, susturuldu. ne oldu ? al sana ekonomık kriz.

  • okiman0723 Ağustos 2024 12:07

    damaaaaaaaaaaaaaaaat....nebatiiiiiiiiiiiiiiii nerdesiniz??????????