E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDolarTL opsiyon sözleşmeleri işleme açıldı---

DolarTL opsiyon sözleşmeleri işleme açıldı

DolarTL opsiyon sözleşmeleri işleme açıldı
16 Mayıs 2014 - 15:14 borsagundem.com

DolarTL Döviz Opsiyon Sözleşmeleri Borsa İstanbul VİOP’ta işleme açıldı

VIOP DolarTL döviz opsiyon sözleşmeleri dünyada ilk defa organize bir piyasada ve merkezi takas yöntemiyle Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP), 16 Mayıs 2014 Cuma günü işlem görmeye başladı. Bu sayede yatırımcılar ve şirketler döviz risklerini çok daha etkin bir şekilde yönetme imkânına sahip oldular.   

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası, bir ilke imza attı. DolarTL döviz opsiyon sözleşmeleri dünyada ilk defa organize bir piyasada ve merkezi takas yöntemiyle VİOP’ta işlem görmeye başladı. Borsa İstanbul’da, 16 Mayıs 2014 Cuma günü döviz opsiyonlarının işleme açılmasıyla, yatırımcılar ve şirketler döviz risklerini çok daha etkin bir şekilde yönetme imkânına sahip olacaklar.   

Döviz Riskine Sigorta   

Borsa İstanbul VİOP, DolarTL Döviz Opsiyon sözleşmelerinin işleme açılmasıyla yatırımcılar ve şirketler, döviz açık pozisyonlarını piyasada adil ve şeffaf bir ortamda oluşacak bir prim karşılığında sigortalama imkânına sahip olacaklar.   

Borsa İstanbul  DolarTL döviz opsiyon sözleşmeleri ile yatırımcılar tezgahüstü piyasalarda önemli bir risk unsuru olan karşı taraf riskini üstlenmeden ve merkezi karşı taraf olan Takasbank garantisinde hızlı ve güvenle bir şekilde işlem yapılabilecek. Ayrıca yatırımcılar bu sözleşmelerle düşük işlem maliyeti, birçok strateji seçenekleri, risk yönetimi ve arbitraj yapabilme imkanına da sahip olacaklar.

VİOP’ta öncelikle işleme açılacak olan DolarTL opsiyon sözleşmelerinin sözleşme unsurları büyük ölçüde piyasa katılımcılarının görüş ve talepleri göz önünde bulundurularak belirlendi. Avrupa tipi ve nakdi uzlaşmalı DolarTL opsiyon sözleşmelerinde işlemler 09.10 – 17.45 arasında kesintisiz devam edecek. Dolar TL opsiyon sözleşmelerinin diğer unsurları ve işleyiş esaslarının detayları 433 sayılı VİOP İşleyiş Esasları Genelgesi’nde yer alıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)