E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar/TL sakin seyrediyor---

Dolar/TL sakin seyrediyor

Dolar/TL sakin seyrediyor
01 Kasım 2016 - 09:33 borsagundem.com

Dolar/TL kuru yarınki Fed kararı öncesi 3.10 seviyelerinde seyrediyor

Gelişmekte olan ülke para birimleri arasında, ABD Dolarına karşı güçlenme çabalarının olduğunu izliyoruz. Gelişmekte olan piyasalarda esen ılımlı rüzgarlar TL’ye de yansımış durumda.

Geçtiğimiz hafta, rekor üstüne rekor kıran dolar/TL yeni haftaya biraz daha sakin başladı. Dolar/TL yarınki Fed kararı öncesi 3.1022'yi test etti. Dün 3.0939 seviyesinden günü tamamlayan kur, an itibari ile yüzde 0.17 kazançla 3.0992 seviyesinde...

Güney Afrika, Maliye Bakanının yolsuzluk iddiaları yüzünden bir süredir huzursuz bir bekleyiş içerisindeydi. Ancak, dün gelen açıklamalara bakıldığında, Güney Afrika’da savcılar, Maliye Bakanına yönelik yolsuzluk suçlamalarını geri çektiklerini açıkladı. Güney Afrika’dan gelen haberler, Güney Afrika Randı’nın dün en çok değer kazanan para birimleri arasına yükselmesini sağladı. Türk Lirasının görünümü de hafta aşında geçtiğimiz haftaya göre ılımlı seyrediyor.

Bugün yurtiçinde imalat PMI Endeksi açıklanacak. ABD'de ISM imalat endeksi de günün öne çıkan verileri arasında. Beklentinin üzerinde bir verinin dolar pozitif olabileceği belirtiliyor.

Bu akşam Fed'in para politikası toplantısı başlıyor, karar yarın açıklanacak. Piyasalar bu ay Fed'den faiz artışı beklemese de karar metninde faiz artış zamanlamasına dair işaretler aranacak. Vadeli kontratlarda yıl sonuna kadar faiz artışı beklentisi %71 olarak fiyatlanıyor. 

Dolar/TL, geçen hafta Fed'den bu yıl içinde faiz artırımı beklentilerinin yükselmesi, jeopolitik riskler ve Başkanlık sistemine dair açıklamalarla 3.1272'yi görerek tarihi rekor seviyeye çıkmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)