E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar/TL 3.28'in altına gevşedi---

Dolar/TL 3.28'in altına gevşedi

Dolar/TL 3.28'in altına gevşedi
15 Kasım 2016 - 07:51 borsagundem.com

Dolar endeksinin bir yılın en yükseğini görmesi ile yükselen dolar/TL, 3.28 seviyelerinin altına gevşedi

ABD Doları, başlıca rakiplerine karşı bir yılın en yüksek seviyesine çıktı. Trump'ın vergi indirimi ve altyapı yatırımlarına 1 trilyon dolar harcama gibi planlarının ABD ekonomisini canlandıracağı beklentisiyle hareket eden yatırımcılar, doların başlıca rakiplerine karşı Kasım 2015'ten bu yana en yüksek seviyesine çıkmasına neden oldu.

Doların, avro, yen, sterlin, Kanada doları, İsveç kronu ve İsviçre frangı olmak üzere 6 diğer para birimine karşı değerini ölçen Dolar Endeksi (DXY) yüzde 1'in üstünde değer kazanarak 100.22'ye yükseldi. Bu, yaklaşık bir haftadır yükseliş eğiliminde olan DXY'nin son bir yıldaki en yüksek seviyesi olarak kayıtlara geçti. Bu sabah ise yüzde 0.19 değer kaybıyla 99.92 seviyesinde...

Dolardaki bu yükseliş dolar/TL tarafında da yükselişlere neden olarak dün daha önceki tarihi zirvesi olan 3.30 seviyesine yaklaşarak 3.2986 TL'yi gördü. Kapanışını 3.2888 seviyesinden yapan parite sabah saatlerinde 3.2952 seviyesini test etmesinin ardından an itibariyle yüzde 0.28 kayıpla 3.2793 TL'den işlem görüyor.

Bugün yurtiçinde Ağustos ayı işsizlik verisi, yurtdışında Euro Bölgesi 3. çeyrek büyüme verisi ve ABD perakende satış verileri izlenecek. Perakende satışların tahminleri aşmasının doları küresel anlamda pozitif etkileyebileceği belirtiliyor.

ABD Başkanı Barack Obama, son yurtdışı turu öncesi Beyaz Saray'da basın toplantısı düzenledi, Cumhuriyetçi halefi Donald Trump'a tavsiyelerde bulundu.BBC'nin haberine göre Obama, 20 Ocak'ta görevi kendisinden devralacak olan Trump'a Amerikan halkına 'birlik sinyali' göndermesi tavsiyesinde bulundu.Demokrat Partili Başkan, "Trump'ın başkanlığıyla ilgili kaygılarınız var mı" sorusuna, "Kesinlikle. Tabii ki kaygılarım var. O ve ben bazı konularda farklı düşünüyoruz. Hükümet ve demokrasimiz sürat teknesi değil. Bir okyanus gemisi. Ben de başkanlığa geldiğimde bunu anladım" yanıtını verdi.

Altın üç günlük kayıplarını geri almaya çalışıyor

 

Petrol, OPEC'in etkisi ile yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)