E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar/TL yön arayışı ile dalgalanıyor---

Dolar/TL yön arayışı ile dalgalanıyor

Dolar/TL yön arayışı ile dalgalanıyor
08 Kasım 2016 - 16:45 borsagundem.com

Dolar/TL yeni zirvesi 3.1854 TL'yi test ettikten sonra 3.1680 seviyelerine gevşedi

Dünkü Clinton ile ilgili haberle birlikte Dolar endeksi güçlenirken, bu durum zaten kırılgan olan TL üzerinde etkili oldu ve yeni bir rekor imza attı. İçeride ve dışarıda mevcut şartlar devam ettiği sürece TL zayıf kalmayı sürdürebilir ve dolar/TL kurunda yukarı eğilim devam edebilir.

Günü yükselişle tamamlayıp yeni bir rekora imza atan Dolar/TL kapanışını 3.16851 seviyesinden gerçekleştirdi. Yeni günde 3.1854 seviyesi ile yeni rekor kıran kur 3.1680 seviyelerine kadar gevşemesinin ardından yön arayışını sürdürüyor. Parite şu saatlerde yüzde 0.09 kazançla 3.1716 seviyesinde... 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayına ilişkin sanayi üretim endeksi sonuçlarını açıkladı. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi, eylülde bir önceki aya göre % 3.8 azaldı. Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise geçen yılın aynı ayına göre % 3.1 düşüş gösterdi. Beklenti aylık % 1.4, yıllık % 2.6 artıştı. Ağustos'ta %9.4 olan aylık sanayi üretimi artışı ise %8.8'e revize edildi.

Bugün ABD'de yapılacak olan başkanlık seçimi global çapta algıların değişmesine, ABD Dolarının değerinde sert iniş-çıkışlar yaşanmasına neden olabilir. ABD seçimlerinden Clinton'un çıkması dolardaki kuvvetlenmeyi desteklerken, Trump'ın çıkması ise global bir belirsizlik yaratıyor ve gelişen ülkelere yönelik risk iştahını azaltıyor. Yani teorik olarak bakıldığında her iki sonuçta TL için pek iyi görünmüyor.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, dolardaki keskin hareketleri değerlendirerek, en ufak bir müdahale
bizi oyuna çekmek demektir, oyun başlamış olur, şov başlamış olur, oyuna asla girmeyiz dedi.

Analistlere göre yükseliş eğilimli hareketini devam ettirebilecek olan kurda tekrar 3.18 seviyesine doğru
yükselişler gözlenebilir. Buranın yukarı yönlü kırılma durumunda ise 3.20 test edilmek istenebilir. Geri çekilmelerde 3.15 alıcıların gelebileceği destek seviyesi olarak izlenebilir.

Günün önemli şirket haberleri 08.11.2016

 

Altın denge arayışında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş tokadı çaksın zart düşsün08 Kasım 2016 16:52

    asgari ücretliler dul ve yetimler eyyy emekliler yastık altındaki trilyon dolarlarınızı satın 1.5 tl yaa düşsün garii şu dolar...

  • galip08 Kasım 2016 12:13

    vatanseverler dolar satsın borsaya yatırsın. metro alabilirler. ytd.