E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar/TL'de sıkışma---

Dolar/TL'de sıkışma

Dolar/TL'de sıkışma
24 Mart 2014 - 13:22 borsagundem.com

USDTRY paritesinde 2,21 ve 2,25 bantları arasındaki seyir devam ediyor

''Haftayı dalgalanmalarla geçiren USDTRY paritesinin 2,21 – 2,25 bandı içerisindeki hareketlerine devam ettiğini görüyoruz. Geçen hafta hem TCMB’nin, hem de FED’in toplantıları izlendi. TCMB faiz oranlarında değişiklik yapmadı ve sıkı politika duruşunun sürdüğünü gösterdi. FED toplantısında faiz oranı yüzde 0,25 ile sabit bırakıldı, tahvil alımları ise beklendiği gibi 10 milyar USD azaltılarak 55 milyar USD seviyesine indirildi. Toplantı sonrası FED Başkanı Janet Yellen’ın yaptığı istihdam ve enflasyon ile ilgili beklentilerini açıklamasının yanı sıra faiz oranları ile ilgili söyledikleri öne çıktı. Yellen 2014 sonbaharda tahvil alımlarının sıfırlanmasını ve bunu takiben 6 ay sonra faiz artırımının gündeme geleceğini bildirdi. Ayrıca FOMC üyelerinin 2015 için yüzde 1.00, 2016 için ise yüzde 2,25 faiz beklentisi olması ile birlikte FOMC üyelerinin faiz artırım beklentilerini öne çektiğini görüyoruz. ABD’den açıklanan işsizlik başvuruları ev Philadelphia FED imalat endeksi de beklentilerin üzerinde geldi ve dolara destek oldu. Buna karşılık USDTRY’nin 2,2450 seviyesini yukarı kıramadığını görüyoruz.
   
Bu hafta yurtiçinde imalat güveni, kapasite kullanım oranı, TCMB PPK toplantı özeti ve tüketici güveni verileri açıklanacak. ABD’de sırasıyla S&P Case Schiller konut fiyat endeksi, tüketici güveni, yeni ev satışları, dayanıklı mal siparişleri, GSYH, bekleyen ev satışları, kişisel gider ve harcamalar ve Michigan güven endeksi verileri izlenecektir. Ayrıca Türkiye’de seçim haftası olduğunu düşünürsek, muhtemel siyasi tansiyon kurdaki hareketler için önemli olacaktır. Diğer faktörler ise ABD, AB, Rusya gündeminde muhtemel yaptırımlar ve açıklamalar ile FOMC üyelerinin hafta içinde yapacakları konuşmalarda özellikle faiz oranlarıyla ilgili verecekler sinyaller olacak.
   
USDTRY paritesinde 2,21 ve 2,25 bantları arasındaki seyir devam ediyor. Paritede yukarı yönlü hareketlerde 2,2450, 2,2520 ve 2,2570 dirençleri izlenmelidir. Aşağı hareketlerde ise 2,2240 ve 2,2160 seviyeleri izlenebilir. Yine de 2,2050 seviyesi aşağı kırılmadan anlamlı bir gevşemeden söz edemeyiz. Paritenin mevcut ortamda 2,25 bandı üzerine çıkması ise daha olumsuz bir seyrin görünmesine neden olabilir. Paritede şu anda herhangi bir yön olmamakla birlikte, dalgalanmaların sürdüğü ve teknik sıkışmanın olduğunu gözlemliyoruz.''
ALB MENKUL ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)