E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar/TL negatif seyirde---

Dolar/TL negatif seyirde

Dolar/TL negatif seyirde
31 Ekim 2016 - 15:00 borsagundem.com

Dolar/TL geçtiğimiz hafta yeni zirveler görmesinin ardından 3.10 seviyesine gevşedi

Türk Lirası'nın volatilitesi, ABD'de 2016 yılı sona ermeden gidilebilecek olası bir faiz artırımına ilişkin beklentilerin etkisiyle, giderek artıyor. ABD başkanlık seçimlerine ilişkin değişen beklentilerin doların küresel bazda değer kaybetmesine yol açmasıyla birlikte yönünü aşağı çevirdi.

Uluslararası piyasalarda haftalık kapanışını 3.1060 seviyesinden gerçekleştiren dolar/TL bugün 3.1172 ile 3.0988 seviyesi arasında işlem görüyor. Kur şu saat itibari ile yüzde 0.21 kayıpla 3.1001 seviyesinde...

Analistler, dolar/TL'nin 3,1150 seviyesinin direnç konumuna gelebileceğini, olası düşüşlerde ise 3,0900 seviyesinin destek olarak öne çıkacağını belirtti.

Geçtiğimiz hafta dolar/TL , 3.0840 seviyesinden başladığı haftada TL varlıklarına gelen satışların etkisiyle hafta boyunca ağırlıklı olarak yükseliş eğilimi göstermesinin ardından Dolar'ın küresel piyasalarda zayıfladığı haftanın son işlem gününde TL gösterge faizlerin ve CDS priminin de sert yükselmesinin etkisiyle tarihi zirvesini 3.1270 seviyesine taşıdı.

ABD'de faizlerin artması, yüksek faizli varlıkların cazibesini azaltıyor. G-20 ülkeleri arasında en büyük cari açıklardan birini fonlamak için yabancı sermayeye bağlı olan Türkiye gibi gelişen piyasalar, ABD'de faizlerinin artma ihtimaliniden olumsuz etkileniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)