E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDolar/Yen 2 haftanın en düşüğüne yakın---

Dolar/Yen 2 haftanın en düşüğüne yakın

Dolar/Yen 2 haftanın en düşüğüne yakın
02 Mayıs 2013 - 10:46 borsagundem.com

Tarımdışı istihdam verisinin öncesinde dolar, yen karşısında 2 haftanın en düşüğüne yaklaştı

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'de yarın açıklanacak olan ve düşüşe işaret etmesi beklenen tarımdışı istihdam ve fabrika üretimi verilerinin öncesinde dolar, yen karşısında 2 haftanın en düşüğüne yakın seyretti.
Euro, bölgenin imalat sanayîsindeki daralmanın derinleştiğine işaret edeceği tahmin edilen verinin ve faiz indirimi yapacağı spekülasyonlarının öne çıktığı Avrupa Merkez Bankası toplantısının öncesinde euro, yen karşısında 3 gün süren  kazanç dönemini sonlandırdı. Çin'in imalatındaki yavaşlama ve Asya borsalarındaki düşüşün güvenli varlık taleplerini artırmasıyla Japon yeni, önemli para birimlerinin çoğu karşısında primlendi.
ABD'nin ekonomik göstergelerinin şimdilik zayıf seyretmeyi sürdürerek, doları baskılamaya devam edebileceğini öngören Bank of Tokyo-Mitsubishi  UFJ Ltd.'ın pazarlama grubu yönetici direktörlerinden Noriaki Murao, piyasanın henüz AMB'nin faiz indirim ihtimalini tam fiyatlamadığını, bu nedenle bu hamle geldiğinde euroda bir miktar satış görülebileceğini söyledi.
Dolar, yen karşısında yüzde 0.1 zayıflayarak 97.29 seviyesine geriledi. ABD doları 30 Nisan'da yen karşısında 97.01 düzeyinden 16 Nisan'dan bu yana en düşüğünü kaydetmişti. Euro, yene karşı yüzde 0.2 değer kaybederek 128.10'dan işlem gördü ve dolar karşısında da yüzde 0.1 zayıflayarak 1.3169'a geriledi.
Bloomberg anketine katılan ekonomistler ABD Çalışma Bakanlığı'nın bugün işsizlik verisinin Nisan'da yüzde 7.6'da kaldığını be tarımdışı istihdamın 145,000 kişilik ekleme yaptığını açıklayacağını tahmin ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)