E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDöviz dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat'ta tarih uzatıldı---

Döviz dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat'ta tarih uzatıldı

Döviz dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat'ta tarih uzatıldı
02 Eylül 2024 - 02:18 borsagundem.com

Resmi Gazete'de yer alan karara göre; Kur Korumalı Mevduat'ta tarih uzatıldı

Döviz dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat'ta (KKM) tarih uzatıldı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ ve Altın Hesaplarından Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ'de yaptığı değişiklikleri içeren tebliğler Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yurt içi yerleşik gerçek kişiler ile yurt içi yerleşik tüzel kişilerin 31/8/2024 tarihi itibarıyla bankalarda mevcut olan ABD doları, euro ve İngiliz sterlini cinsinden Döviz tevdiat hesabı ve döviz cinsinden katılım fonu hesabı bakiyeleri, hesap sahibinin talep etmesi halinde dönüşüm kuru üzerinden Türk lirasına çevrilebilecek.

Öte yandan, yurt içi yerleşik gerçek kişilerin 31/8/2024, yurt içi yerleşik tüzel kişilerin ise 31/12/2021 tarihi itibarıyla bankalarda mevcut olan altın hesabı, hesap sahibinin talep etmesi halinde dönüşüm fiyatı üzerinden Türk lirasına çevrilebilecek.

KKM, 1 haftada 40.5 milyar TL eridiKKM, 1 haftada 40.5 milyar TL eridi

 

KKM'de düşüş ivmesi sürüyorKKM'de düşüş ivmesi sürüyor

 

Bakan Şimşek: KKM'den çıkışın sürmesini bekliyoruzBakan Şimşek: KKM'den çıkışın sürmesini bekliyoruz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azmi02 Eylül 2024 12:40

    Vergilerimiz kkm ve alınan borç faizlerine gidiyor, servet transferi tam gaz. Emekli , çalışan vb sürünüyormuş ,kimin umurunda

  • süslü sülü02 Eylül 2024 10:09

    faiz lobisine diz çöktüler. bir türlü bellerini doğrultamıyorlar

  • borsacı02 Eylül 2024 07:36

    egerki bir ülkede kendi parasını batırmaya çalışan olsa o kişi vatana ihanetle yargılanır kkm TL yi batırma noktasına getirdi oysaki bu ülkede kendine yeterli her türlü kaynak vardı ama bir kaç sente muhtaç edenlerde utansın zaten muhtaç hale gelmeseydi kur koruma çıkmazdı .