E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDöviz volatilitesi 1 ayın düşüğünde---

Döviz volatilitesi 1 ayın düşüğünde

Döviz volatilitesi 1 ayın düşüğünde
07 Nisan 2015 - 10:50 borsagundem.com

Döviz volatilitesi, traderların Fed’in borçlanma maliyetlerini artıracağı tarih ile ilgili spekülasyon yapmaları ile geriledi

Döviz volatilitesi, traderların Fed’in borçlanma maliyetlerini artıracağı tarih ile ilgili spekülasyon yapmaları ile 1 ayın en düşük seviyesine geriledi

Dolar, işgücü piyasası koşullarının gerileme göstermesi ile birlikte JPMorgan Chase & Co.’nun fiyat dalgalanmaları göstergesinin 1 ayın en düşük seviyesine gerilemesinin ardından Pazartesi günü 3 günlük düşüşü sonlandırdı. New York Merkez Bankası Fed Başkanı Wiliam C. Dudley, sıkılaşmanın başlamasıyla faiz artış hızının muhtemelen düşük olacağını ve ekonomide son dönemde görülen zayıflığın geçici olduğunu belirtti. Dolar geçtiğimiz 3 hafta değer kaybederek, 9 aylık yükselişi sırasında kaydettiği kazançları azalttı.

New York’taki Bank of Montreal döviz kuru stratejileri müdürü Greg Anderson, “Önümüzdeki birkaç ayda konsolidasyon göreceğiz. Dolarda büyük bir geriye dönüş olması için Fed’in bu yıl faiz artırımından uzaklaştığını görmemiz gerekir” dedi.

Doların 10 önemli para birimi karşısındaki hareketlerini takip eden Bloomberg Spot Dolar Endeksi, yüzde 0.4 gerilemesinin ardından Pazartesi günü New York saati ile 17:00’de yüzde 0.3 yükselerek 1,185.72 puana geldi.

Dolar euro karşısında yüzde 0.6 gerilemesinin ardından Pazartesi günü yüzde 0.4 yükselerek 1.0922 dolardan işlem gördü. Yen dolar karşısında yüzde 0.5 düşüş ile 119.54 yene geldi ve üç günlük yükselişi sonlandırdı.

JPMorgan’ın küresel volatilite göstergesi Pazartesi günü 10.1’e inerek 9 Mart’tan bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Volatilite, işgücü piyasasındaki koşullara yönelik Fed göstergesinin düşüş göstermesi ile geriledi. Geçtiğimiz hafta açıklanan istihdam verisi ABD’li işverenleri Mart ayında Aralık 2013’ten bu yana en düşük işe alımı yaptıklarını gösterdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)