E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDöviz volatilitesi 8 ayın zirvesinde---

Döviz volatilitesi 8 ayın zirvesinde

Döviz volatilitesi 8 ayın zirvesinde
17 Ekim 2014 - 08:36 borsagundem.com

Döviz volatilitesinin beklenti göstergesi yükselişe geçti

Döviz volatilitesinin beklenti göstergesi, traderların küresel büyüme tahminlerini, ABD para politikasını ve Ebola virüsünün yayılmasını yeniden değerlendirmeleri ile bu hafta 8 ayın en yüksek seviyesine ulaştı

Güvenli varlıklara talep ile yen Haziran 2013’ten bu yana en büyük iki haftalık kazancı kaydederken hisse senetleri ve tahvilleri faizleri geriledi. Dolar 16 önemli para biriminin 11’i karşısında, traderların ABD’de faizlerin artırılacağı tarih beklentilerini ötelemeleri ile haftalık düşüşe hazırlanıyor. Yeni Zelanda doları, ülke merkez bankasının para birimi seviyesinin gerekçesiz olduğunun belirtildiği Eylül ayı yorumlarını yanlışlıkla yeniden yayımlamasının ardından kayıplarını azaltmadan önce yüzde 1 kadar değer kaybetti.

Singapur’daki Royal Bank of Scotland Group Plc Asya-Pasifik piyasaları strateji müdürü Greg Gibbs, “Volatilite, FX piyasaları dâhil tüm varlık sınıflarında yükseldi. Bu durum zayıf gelen ekonomik verilerin sonuçlarını yansıtıyor. Almanya ve Çin verileri olumsuz geldi ve tabii Ebola sorununun da etkileri mevcut” dedi.

Dolar yen karşısında dünkü 106.33 seviyesinden Tokyo saati ile 12:20’de 106.22 yene geldi ve yüzde 1.4 düşüş ile haftalık kayba hazırlanıyor. Dolar euro karşısında 10 Ekim’den bu yana yüzde 1.4 değer kaybetti ve 1.2801 dolar seviyesinde yatay bir seyir izliyor. Yeni Zelanda doları Avustralya doları karşısında yüzde 0.3 gerileyerek 1.1044 seviyesine indi. Yeni Zelanda doları ABD doları karşısında yüzde 0.3 düşüş ile 79.38 ABD senti oldu.

ABD merkez bankası Fed’in gelecek yıl faiz oranlarını yükselteceği spekülasyonları ABD para biriminde rekor seviyede ralli neden olmuştu. Ancak dolardaki yükseliş, 16-17 Eylül toplantı tutanaklarında FOMC yetkililerinin “yabancı ülkelerdeki ekonomik büyümenin beklentilerin altında kalması ile ABD’de de ekonomik genişlemenin tahminlerden yavaş ilerleyebileceğini” belirtmesi ile geçtiğimiz hafta ters yöne hareketlendi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)