E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDövizde Türkiye'nin parlama zamanı---

Dövizde Türkiye'nin parlama zamanı

Dövizde Türkiye'nin parlama zamanı
18 Ağustos 2012 - 14:50 borsagundem.com

Wall Street Journal tarafından yayımlanan bir makalede "Şimdi, Türkiye’nin ve Meksika’nın parlama zamanı" denildi.

Türkiye ve Meksika’nın döviz piyasasında birer lidere dönüşmeye hazır oldukları belirtilirken, “NEW YORK(ANKA) – 2001 yılından bu yana Avustralyalı ve Kanadalı para birimlerine bahse girmenin çok karlı olduğu ancak “Şimdi ise, Türkiye’nin ve Meksika’nın parlama zamanı” yorumları yapılıyor.
ABD’nin borsa ve iş çevreleri gazetesi Wall Street Journal tarafından yayımlanan bir makalede “2011 yılından beri Avustralya ve Kanada dolarlarına bahse girmek son derece karlı oldu. Şimdi ise, Meksika’nın ve Türkiye’nin parlama zamanıdır” denildi.
DJFX Trader için çalışan, döviz stratejisti ve köşe yazarı Vincent Cignarella ile döviz konularında uzman gazeteci Stephen Bernard imzalarını taşıyan makalede birçok piyasa katılımcıları ve analistinin, bu bugünlerde Avustralya ve Kanada para birimleri için daha büyük şeyler tahmininde bulundukları kaydedildi.
Bu iki para biriminin yıllarca lider olacaklarının düşünüldüğünü belirten yazarlar, buna karşın “geçmişteki performansın gelecekteki sonuçların garantisi değil” uyarısında bulundular.
Makalede önümüzdeki 10 yılda Meksikalı peso ve Türk lirasının büyük bir hamle yapacakları tahmininde bulunduktan sonra Amerikan dolarlın son 11 yılda pesoya karşı yüzde 37, liraya karşı ise yüzde 169 değer kazandığı anımsatılarak liranın 11 yıl önceki düzeyine dönmesi halinde döviz ticaretini yapanlar için çok olumlu bir gelişme olacağı vurgulandı.
Türkiye’de yatırımcılar için yüksek getirilerin çekiciliğinin de bir faktör olabileceğini kaydeden Cignarella ve Bernard, TC Merkez Bankası’nın faiz politikasına dikkat çektikten sonra şöyle devam ettiler:
“Bazıları, bu faiz politikasının ekonomik büyümeyi zorlaştırdığı gerekçesiyle eleştiriyor. Ancak şimdilik Merkez Bankası, enflasyon kontrol altına tutarken yüksek getirileri dengeleme mücadelesini kazanıyor. Ve bu arada, Türkiye’nin ekonomisi büyümeyi sürdürüyor ve faiz oranları daha çok yabancı para girişlerini çekebilir.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)