E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDövizde veriler bekleniyor!---

Dövizde veriler bekleniyor!

Dövizde veriler bekleniyor!
30 Temmuz 2012 - 08:41 borsagundem.com

Döviz piyasalarında merkez bankalarının toplantıları ve ABD istihdam verileri beklenecek

Merkez bankalarının toplantılarından global ekonomiye yönelik destekler çıkabileceğine yönelik beklentilere bağlı olarak euro bu hafta içinde değer kazanmaya devam edebilir. Ancak ABD'den
açıklanacak olan istihdam verilerinin kartlarda olduğu hafta boyunca işlem hacminin düşük ve volatilitenin yüksek olacağı öngörülüyor.
Yatırımcıların hem ABD merkez bankası'nın hem de Avrupa Merkez Bankası'nın ekonomideki zayıf seyre karşı harekete geçeceği yönündeki beklentileri artıyor. Her iki merkez bankası'da bu hafta toplanacak. Ekonomik görünümden mutsuz olan Fed bu haftaki toplantısında yeni bir tahvil alım programı ya da başka bir önlem açıklayabilir. Benzer bir adım ECB'den de gelebilir.
Dolar ve euronun kaderi bu aşamada merkez bankalarından gelecek sözlere kilitlenmiş durumda.
Mizuho Corp. Bank 'ın new york'taki döviz masası yetkililerinden biri "Bu toplantılar yaklaşırken risk iştahında bir artış olacaktır. Euro önümüzdeki hafta 1.26'ya kadar yükselebilir. Ancak ECB, gerçekten etkili önlemler açıklamazsa bu yükseliş kısa ömürlü olabilir" dedi.
Merkez bankalarının toplantısı öncesinde euro cuma günü son üç haftanın en yüksek seviyesine ulaştı. ECB Başkanı Draghi'nin perşembe günü yaptığı açıklamalar bu yükselişte etkili olan temel unsur oldu.
Citi bank'ın döviz piyasaları stratejisti "Beklentiler gerçekliğin ötesinde abartılmış olabilir ve son dönemde yaşadığımız kayıpların ardından hızlı bir geri çekilme de görebiliriz" değerlendirmesinde
bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)