E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDow jones 9 aydır yükseliyor---

Dow jones 9 aydır yükseliyor

Dow jones 9 aydır yükseliyor
21 Aralık 2017 - 21:33 borsagundem.com

Bu yıl pek fazla volatilite ve geri dönüş yaşanmayan ABD hisse senetleri piyasasında yeni bir ilginç istatistiksel bilgi oluşuyor.

BORSAGUNDEM.COM


Dow Jones Sanayi endeksi bir kaç gün önce 25000 sınırının kapısını çalmış ve bu yılın 70. rekor kapanışını gerçekleştirmişti. Endeks bu sayıyla 1995 yılından bu yana en uzun rekor sürecini yaşamıştı. Şimdi arka arkaya dokuzuncu ayını yükselişle kapamaya ve bu anlamda son 59 yılın en uzun soluklu yükselişini yaşamay hazırlanıyor.

Dow Jones Sanayi endeksi çarşamba günü kapanış itibarıyla bu ay yüzde 1.9 oranında değer kazanmış bulunuyor. Endeks ay sonunda da pozitif eğilimini korumuş olursa, bu 1959 yılının Şubat ayında sona eren 12 aylık yükseliş sürecinden sonra en uzun yükseliş süreci olacak.
Dow Jones yılbaşından bu yana ise yüzde 25 oranında değer kazanmış durumda ki bu da 2013 yılında yaşanan yüzde 26.5 yükselişin ardından en güçlü oranı ifade ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)