E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDow Jones günü 20 bin puanın üzerinde tamamladı---

Dow Jones günü 20 bin puanın üzerinde tamamladı

Dow Jones günü 20 bin puanın üzerinde tamamladı
26 Ocak 2017 - 00:09 borsagundem.com

Dow Jones Sanayi endeksi günü tarihte ilk kez olmak üzere 20 bin puanın üzerinde tamamladı.

Dow Jones Sanayi endeksi günü tarihte ilk kez olmak üzere 20 bin puanın üzerinde tamamladı. Böylece seçim sonrası endeks seçim sonrası başladığı rallide önemli bir kilometre taşını daha geride bırakmış oldu.

Kapsamında 30 hisse senedi bulunan endeks Çarşamba gününü yüzde 0.8 oranında ve 155 puan yükselerek 20068 puandan tamamladı. S&P 500 yüzde 0.8 ve Nasdaq endeksi yüzde 1 oranında yükseldi.

Dow Jones ABD'de yapılan seçimlerden sonra bir yükseliş sürecine girdi ve Trump'ın ekonomiyi canlandıracak politikalar izleyeceği beklentisini satın aldı. Endeks, 8 Kasım'daki seçimlerde bu yana yüzde 9 oranında yükseldi. Endeks ilk kez 22 Kasım tarihinde 19 bin puanı kırmıştı. Bugün S&P 500 ve Nasdaq bileşik endekslerinin her ikisi de rekor kapanışlar yakaladı.

Dow Jones Sanayi endeksinin bugün yaşadığı yükselişe yüzde 4.7 oranında değer kazanan Boeing hisseleri öncülük etti. Şirketin bugün açıkladığı dördüncü çeyrek mali tabloları beklentilerden daha olumlu bir tablo ortaya koymuştu.

Madencilik ve inşaat makineleri üreten Caterpillar hisseleri yüzde 2 oranında yükselirken, J.P. Morgan Chase yüzde 1.4 ve Goldman Sachs yüzde 1.1 oranında değer kazandı.

Trump'ın petrol boru hattı projesini yeniden gündeme alması ve düzenlemelerde kesintilere gitmesi, alt yapı yatırımı harcamalarına yönelik yolun temizlenmekte olduğuna dair ilk işaretler olarak algılandı ve yatırımcılar buna bağlı olarak imalat sektörü hisselerine yöneldiler.

Los Angeles merkezli bir aracı kurum olan Wedbush Securities'in üzerine güneş daha yeni doğarken, Dow Jones sanayi endeksi 20 bin puandaki direncinin üzerine yükseliyordu. Kurumun hisse işlemleri bölüm başkanı Ian Winer, konuya ilişkin açıklamasında, "Bu yükselişi kutlayamayacak kadar yoğunuz. Dow 20 bin puanı geçerken müşterilerden gelen yoğun alım emirleri ile meşgulüz. Bu tip hareketler insanları piyasalara çekiyor. Sanki insanlar kendi kendilerine -Ben de burada olmalıyım. Bu ralliyi daha fazla kaçıramam- diyorlar" ifadelerini kullandı.

Sığınılacak güvenilir liman olarak görülen varlıklar ise bugün baskı altında kaldı. Tahvil piyasasındaki satışlar 10 yıllık gösterge hazine tahvilinin faizini yüzde 2.517 seviyesine taşıdı. Faizler dün yüzde 2.471 seviyesindeydi. Altın ise yüzde 1.2 oranında düşüşle 1195.90 dolardan işlem görüyor.

WSJ dolar endeksi ki bu endeks 16 para birimi karşısında doların değerini ifade ediyor, yüzde 1'in altında bir düşüş yaşadı.

Hisselerdeki yükseliş bazı yatırımcı ve analistleri ise endişeye sevk etti. Yükselişin önemli bri kısmının belki de hiç gerçekleşmeyecek bazı politiklara yönelik umuttan kaynaklandığı ve bazı değişimlerin ise zaten fiyatlanmış olduğu belirtiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)