E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDow Jones'ta 20 bine ramak kaldı---

Dow Jones'ta 20 bine ramak kaldı

Dow Jones'ta 20 bine ramak kaldı
07 Ocak 2017 - 00:24 borsagundem.com

Wall Street'te Dow Jones sanayi endeksi açılış sonrasında 20 bin puandaki psikolojik sınırın bir puan altına kadar yükseldi, sonrasında kazanımlarının bir kısmın geri verdi.


ABD'de Cuma günü açıklanan istihdam verilerinin desteğini arkasına alan Dow Jones sanayi endeksi 20 bin puandaki psikolojik sınırın bir puan altına kadar yükseldi ve istihdam verisi seçim sonrası yükseliş eğiliminin yeni yakıtı oldu.

Endeks cuma günü bir kaç kez 20 bin puanı zorladı ve en yüksek 19999,63 puanı gördü. Bunun ardından kazanımların bir kısmı geri verild,. S&P 500 ve Nasdaq Bileşik endeksi ise yeni rekorlar peşinde koşmayı sürdürdüler.
ABD Çalışma Bakanlığı tarafından açıklanan Tarım dışı istihdam verisi beklentilerin bir parça altında bir artış gösterse de ücretlerde gözlenen artış son 7 yılın en keskin artışı oldu.

Açıklanan veriler, yatırımcıların beklentilerine yakın bir görünüm sergilerken, ABD ekonomisine yönelik iyimserliği destekledi. Daha yüksek bir büyüme oranı ve daha yüksek faiz ortamı beklentisi hisse senedi piyasalarında genele yayılan alımlar için destekleyici bir unsur oldu ve dolar son 14 yılın en yüksek seviyesini test etti. Aynı zamanda tahvil faizleri, Kasım ayındaki seçimlerden bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Gün sonunda Dow Jones Sanayi endeksi 65 puan ve yüzde 0.3 oranında yükselerek, 19964 puandan kapanırken, S&P 500 yüzde 0.4 ve Nasdaq yüzde 0.6 oranında değer kazandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kadir ekici07 Ocak 2017 22:53

    bist endekside tayyip erdoğanın başkanlık takıntısınden dolayı yerinde sayıyor. başkanlık gündemden geri çekilse bist 90 bin, dolar 3 lira