E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarDOW JONES'TA SON AYLARIN EN HIZLI YÜKSELİŞİ---

DOW JONES'TA SON AYLARIN EN HIZLI YÜKSELİŞİ

DOW JONES'TA SON AYLARIN EN HIZLI YÜKSELİŞİ
04 Mayıs 2010 - 08:22 borsagundem.com

ABD hisse senedi piyasaları dün sert bir yükselişle kapandı. Dow Jones endeksi Şubat ayından bu yana en sert yükselişini yaşadı.

Warren Buffet'ın Goldman yönetimine verdiği desteğin yanı sıra imalat sektöründe 2004 yılından bu yana gözlenen en hızlı büyümenin yaşanması ve tüketici harcamalarındaki artış borsaya destek verdi. Ünlü milyarder yatırımcı Warren Buffet'ın 5 milyar dolarlık yatırımının bulunduğu Goldman'ın yönetimini savunması Goldman Sachs hisselerine yüzde 3 değer kazandı. Birleşme kararı alan UAL Corp. ve Continental Airlines hisseleri yüzde 2'nin üzerinde değer kazandı. 1 aylık bir sürede 1 milyon adet ipad sattığını açıklayan Apple Inc.'nin hisseleri de yüzde 2 oranında değer kazandı. Bu gelişmelerin ardından Standard & Poor’s 500 endeksi yüzde 1.3 oranında artışla 1,202.26 puandan kapandı. Endeks 5 Mart tarihinden bu yana en keskin yükselişini yaşamış oldu. Dow Jones endeksi 143.22 puan ve yüzde 1.3 oranında değer kazanarak 11151.83 puandan ve 16 Şubat'tan bu yana en keskin yükselişini yaşayarak günü tamamladı. Dün ABD borsasında değer kaybeden her iki hisse senedine karşılık 7 hisse senedi değer kazandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)