E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDow rekora yükseldi Nasdaq ve S&P geriledi---

Dow rekora yükseldi Nasdaq ve S&P geriledi

Dow rekora yükseldi Nasdaq ve S&P geriledi
05 Aralık 2017 - 00:06 borsagundem.com

ABD'de haftanın ilk işlem gününde bankacılık ve perakendecilik sektörü yükselişe, teknoloji sektörü düşüşe öncülük etti.

ABD'de haftanın ilk işlem gününde bankacılık ve perakendecilik sektörü yükselişe, teknoloji sektörü düşüşe öncülük etti. Vergi indirimlerinden en büyük faydayı bankacılık ve perakende sektörünün sağlayacağı düşüncesi bu sektörlere alım getirdi. Bununla birlike teknoloji sektörü hisseleri satış baskısı altında kaldı.

Dow Jones Sanayi endeksi günü 58.46 puan ve yüzde 0.24 oranında artışla 24290.05 puandan, Nasdaq Bileşik Endeksi 72.22 puan ve yüzde 1.06 oranında düşüşle 6775.37 puandan, S&P 500 endeksi 2.78 puan ve yüzde 0.11 düşüşle 2369.44 puandan günü tamamladı.

Bank of America, JPMorgan Chase, Wells Fargo & Co ve Citigroup hisselerinin tamamında yüzde 2'nin üzerinde yükselişler yaşandı.
Solaris Group'un yatırımlar baş stratejisti Tim Ghriskey vergi reformu ile ilgili olarak "Bu gelişmeler ödenecek temettüleri ve hisse geri alımlarını artıracak gibi görünüyor ve bu da değerleri daha mantıklı hale getirerek uzun süreki bir yükselişi mümkün kılıyor değerlendirmelerinde bulundu. Yatırımcılar, bu nedenle düşük vergilerden fayda sağlayacak olan bankacılık sektörü hisselerine girmek için, zaten oldukça primli durumda olan teknoloji sektörü hisselerinde satış yapmayı tercih ettiler.
Bu satışlar sonucunda Microsoft hisseleri yüzde 2.5 Nvidia hisseleri yüzde 4.1 percent ve Paypal Holdings hisseleri yüzde 5 oranında değer kaybu yaşayarak Nasdaq endeksini negatif bölgeye taşıdı.

Credit Suisse'nin araştırmasına göre, tüm sektörler arasında en yüksek vergiyi perakendecilik sektörü ödüyor. Buna göre perakendecilik sektörünün ödediği vergi oranı yüzde 35 seviyesinde olurken bunu yüzde 33.7 ile telekom sektörü ve yüzde 32.5 ile sanayi hizmetleri sektörü takip ediyor.

Perakendecilik sektörü hisseleri içinde Starbucks yüzde 2.9, Macy's hisseleri yüzde 6.7 GAP hisseleri yüzde 6.4 oranında değer kazandı.

ABD Senatosu bilindiği üzere Cuma günü geç saatlerde ABD'nin vergi yasalarındaki reformu içeren yasaya onay verdi. Bu yasa kurumlar vergisini yüzde 35 seviyesinden yüzde 22'ye düşürüyor.
Perakendecilik sektörü şirketlerinin büyük bir kısmı 2017 yılsonu tatil dönemine güçlü bir başlangıç yaptılar. Örneğin Macy’s Inc. Cuma günü yaptığı açıklamada 7 bin kişilik mevsimsel işçi alacağını açıkladı ve bunun beklentilerin üzerindeki tüketici trafiğinden kaynaklandığı ifade edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)