E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDow'a Boeing darbesi! ABD borsaları karışık seyirle kapandı---

Dow'a Boeing darbesi! ABD borsaları karışık seyirle kapandı

Dow'a Boeing darbesi! ABD borsaları karışık seyirle kapandı
09 Nisan 2019 - 04:45 borsagundem.com

New York borsasında endeksler haftanın ilk gününü karışık seyirle tamamladı. Boeing'in 737 Max üretimini kısacağını açıklamasının ardından sert düşen Boeing hisseleri Dow'u da aşağı çekti

Yeni haftanın ilk gününe düşüşle başlayan ABD borsalarının ana endekslerinden S&P 500 ve Nasdaq gün içindeki performanslarıyla kazançlı duruma geçti. Dow Jones sanayi endeksi ise fabrika siparişleri verisindeki düşüş ve Boeing hisselerindeki sert kayıpla günü ekside tamamladı. 

ABD-Çin müzakereleriyle ilgili Cuma akşamı Beyaz Saray'dan yapılan açıklama yatırımcıların anlaşma umutlarını azalttı. Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, "Her iki ülke de nihai bir anlaşma için hazır değil" açıklamasını yaptı. 

Diğer yandan pazartesi günüyle birlikte banka ve kurumsal şirketlerin ilk çeyrek bilanço açıklamaları da başladı. Beklentiler bilançoların olumsuz yönde geleceği şeklinde. 

Bu iki olumsuz durumla güne tedirgin başlayan Wall Street yatırımcıları, gün içinde şubat ayı fabrika siparişlerini takip etti. Fabrika siparişlerindeki düşüşün beklentiye paralel olarak yüzde 0.5 olarak açıklanması yatırımcıları rahatlattı. Günün kalan saatlerinde S&P 500 ve Nasdaq alımlarla eksiden kurtuldu.

DOW'A BOEING ETKİSİ

Dow sanayi endeksi ise Boeing hisselerindeki sert düşüşün baskısı ve tedarikçi firmaların da Boeing'i takibiyle günü ekside tamamladı. 

Boeing firmasından hafta sonunda yapılan açıklamada, ölümcül kazalarla adı anılan 737 Max üretiminin düşürüleceği belirtilmişti. Bu açıklamayla Boeing hisseleri pazartesi günü yüzde 4.44 oranında düştü. 

Boeing'in tedarikçi firmaları Spirit AeroSystems ve Triumph Group hisseleri de günü sırasıyla yüzde 5.1 veyüzde 6.2 düştü. 

S&P 500 endeksi ise kazanç serisini 8'inci güne taşıdı. 

Dow Jones sanayi endeksi günü yüzde 0.32 oranında ve 83.97 puan düşüşle 26,341,02 seviyesinde tamamladı. S&P 500 ise 3,03 puan ve yüzde 0,10 artışla gün sonunda 2,895,77 puana ulaştı. Nasdaq da, 15,19 puan ve yüzde 0,19 artışla günü 7,953,88 seviyesinde kapadı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)