E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDow'da son dakika alımları rekor getirdi---

Dow'da son dakika alımları rekor getirdi

Dow'da son dakika alımları rekor getirdi
08 Kasım 2017 - 00:13 borsagundem.com

ABD hisse senetleri piyasalarında son günlerde yaşanan yükselişin ardından endeksler bugünün açılışında da rekor seviyeleri görse de Nasdaq ve S&P günü kayıpla tamamladı.

BORSAGUNDEM.COM 
Vergi reformu tasasının ne zaman geçeceğine ve geçmeden önce ne hale dönüşeceğine yönelik belirsizlikler rekor seviyelerde dolaşan endekslerin kar satışlarına maruz kalmasına neden oldu ve Nasdaq ve S&P endeksleri günü kayıpla tamamlarken, Dow Jones endeksi son dakika alımları ile günü rekor kapanışla tamamlamayı başardı.


Dow Jones sanayi endeksi 8.81 puan yükselişle 23,557.23 puandan, S&P 500 endeksi 0.49 puan düşüşle 2590.64 puandan, Nasdaq Bileşik endeksi 18.65 puan ve yüzde 0,28 oranında düşüşle 6767,78 puandan günü tamamladı. Her üç endeks de gün içinde bu zamana kadar gördükleri en yüksek seviyeleri test ettikten sonra düşüşe geçti. Son dakikalarda gelen alımlara Dow Jones'u pozitif bölgeye taşısa da Nasdaq ve S&P bunu başaramadı.

Finans sektörü hisseleri bugün açık ara en çok kaybettiren hisseler oldu. Finans sektörü hisseleri yüzde 1.5 oranında değer kaybı yaşadı. Yerel bankalarda görülen zayıflama bu durumda etkili oldu. Sektörde en ciddi kayıplar yüzde 3.4 gerileyen Zions Bancorp yüzde 2.6 oranında gerileyen Regions Financial hisseleri oldu.

Daha büyük finansal kurumlar da sektör hisselerinde oluşan baskıdan nasiplerini aldılar. Wells Fargo hisseleri yüzde 2 while J.P. Morgan Chase & Co. hiseleri yüzde 1.9 ve Citigroup Inc. yüzde 1. oranında geriledi.

Gösterge endekslerin üçü de Pazartesi gününü rekor seviyelerde tamamlamışlardı. Böylece bu yıl içinde her üç endeksin de rekorlar kapandığı 26. gün yaşanmıştı ki bu da aslında kendi içinde başka bir rekora işaret etmişti.
Cumhuriyetçiler uzun süredir beklenen vergi reformu tasarısını geçtiğimiz hafta açıkladılar ancak bu reformların ne kadarının ne şekilde ve ne zaman hayat geçebileceği hatta onay alıp almayacağı dahi netlik kazanmış değil.

Stratejistler ne söyledi?

Tower Bridge Advisors'ın üst düzey yatırım yetkilisi konuya dair görüşlerini şöyle aktarıyor;
"Eğer açıklanan tasarıya bakacak olursanız, bu hali ile bazı alanlarda sorunlar içeriyor. Örneğin çocuk kredileri ya da bütçe açıkları konusundaki etkileri gibi konularda. Cumhuriyetçiler bir şeyleri hayata geçirmeleri gerektiğini hissediyor ancak benim düşünceme göre tek kabul ettirebilecekleri, kurumlar vergisinde ılımlı bir indirim ve yerleşiklerin vergilerinde daha küçük bir indirim"


St. Denis J. Villere & Company'de 2 milyar dolarlık varlığı yöneten Sandy Villere, vergi politikaları konusundaki durumun artık bir zaman meselesi olduğunu ve bu tasarının hayata geçmesi halinde piyasanın şimdi olduğundan çok daha ucuz görüneceğini belirtiyor ve
"Vergi konusu masa üzerinde olduğu sürece, piyasaların yukarıyı zorlaması beklenebilir. Burada güzel görünen bir istihdam tablosu, düşük faiz oranları ve gerçekten iyi hissettirmiş olan şirket karları sözkonusu" ifadelerini kullanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)