E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarDOW'DA YÜKSELİŞİN 6. GÜNÜ---

DOW'DA YÜKSELİŞİN 6. GÜNÜ

DOW'DA YÜKSELİŞİN 6. GÜNÜ
16 Nisan 2010 - 08:22 borsagundem.com

ABD hisse senedi piyasaları açıklanan şirket karlarının ve ekonomide büyüme beklentilerinin etkisiyle dünü yükselerek tamamladı.

Yaşanan yükseliş Standard & Poor’s 500 endeksinin 2007 yılından bu yana en keskin haftalık bazdaki artışa hazırlanmasını sağladı. Intel Corp., Caterpillar Inc. ve General Electric Co. hisselerinde yaşanan artış Dow Jones sanayi endeksindeki yükselişe öncülük etti. Federal Reserve'in açıklamasında sanayi üretiminin yüzde 0.9 oranında arttığının duyurulması bu yükselişte etkili oldu. Kar beklentisini yukarı yönlü revize eden United Parcel Service Inc. hisseleri yüzde 5.3 oranında yükseldi. Mariner Energy Inc. hisseleri şirketin Apache Corp.'a satışı konusunda anlaşmaya varıldığının duyurulmasın ın etkisiyle yüzde 42 oranında arttı. Bu gelişmelerin ardından Standard & Poor’s 500 endeksi yüzde 0.1 oranında artışla 1,211.67 ve Dow Jones sanayi endeksi 21.46 puan ve yüzd 0.2 percent, oranında artışla 11,144.57 puandan günü tamamladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)