E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDow'daki yükseliş altını düşürüyor---

Dow'daki yükseliş altını düşürüyor

Dow'daki yükseliş altını düşürüyor
26 Ocak 2017 - 23:36 borsagundem.com

Altın fiyatları önceki iki gün de olduğu gibi bugün de geriledi. Siyasi ve ekonomik istikrara yönelik risklerin arka koltuğa geçmesi finans piyasalarında olumlu havayı destekliyor.

New York Emtia Borsası Comex biriminde Şubat vadeli altın sözleşmeleri yüzde 0.7 oranında gerileyerek 1189.80 dolarda günü tamamladı.

Ekonomik büyümenin güçleneceği beklentileri, enflasyondaki artış ve daha yüksek faiz oranları doları, tahvil faizlerini ve hisse senetlerini yukarı taşıyor ve altına olan talebi azaltıyor.

WSJ dolar endeksi yüzde 0.5 oranında artışla 91.24 puandan işlem görürken Dow Jones sanati endeksi yüzde 0.2 artışla işlem görüyor. 10 vadeli gösterge tahvillerin faizleri yüzde 2.467 seviyesinden yüzde 2.510 seviyesine yükseldi.

Altına endeksli fonların en büyüğü olan SPDR Gold Trust fonu üç gündür arka arkaya para çıkışı yaşıyor.

Son dönemde yaşanan düşüşlere karşın bazı analistler, küresel büyümnin ve siyasi istikrarın 2017 yılını altın için olumlu bir yıl haline getireceği görüşünü savunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)