E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDraghi euroyu uçurdu---

Draghi euroyu uçurdu

Draghi euroyu uçurdu
07 Mart 2013 - 16:24 borsagundem.com

ECB Başkanı Mario Draghi'nin açıklamaları sonrası euro/dolar paritesi 1.31 seviyesini aştı

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi basın toplantısına başladığında önce enflasyondaki aşağı beklentisinden bahsetti ve bu da euro/dolar paritesini 1.30’un altını getirdi ama sonrasında gelen açıklamalar faiz indirimi ihtimalini eleyince euro uçuşa geçti. 
DestekFx tarafından hazılaranan euro/dolar paritesi analizi:
Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi 2013 için büyüme tahminlerine de aşağı revize yaptı ama 2013’ün ikinci yarısındaki toparlanma beklentisi ve enflasyon dengeli kalacak beklentisi faiz indirimi ihtimalini taca atınca EURO da şaha kalktı.
Faiz toplantısında faiz indirimi taraftarı olanlara rağmen faiz indirimi kararının genel konsensüs olduğunu belirtti Dragi. İtalya içinse “bizim varlık alım programı kurallarımız bellidir, top hükümetlerde” diyerek çok topa girmedi ECB Başkanı. Ekonomik indikatörlerde olumlu işaretler olduğunu ve bunun resmi verilerde ortaya çıkmasını beklediğini söyleyerek Draghi “dibi geride bıraktık” mesajı verdi.
Avrupa için ortaya konan politika sermayeye de dikkat çeken Draghi, piyasaları ve gazetecileri bunu hafife almakla suçladı. Bu açıklama da yine EURO üzerinde oldukça pozitif bir etki yaptı ve 1.31 atağı geldi. Biz de Döviz Destek olarak GBPUSD alışımızdan sonra EURUSD alışımızla güzel bir pozisyon paylaşmış olduk üyelerimizle."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)