E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDraghi hayal kırıklığı yarattı---

Draghi hayal kırıklığı yarattı

Draghi hayal kırıklığı yarattı
03 Ekim 2014 - 07:59 borsagundem.com

AMB Başkanı Draghi’nin yaptığı açıklamalarda sağlanacak teşvikin miktarı ile ilgili bilgi vermemesi yatırımcılarda hayalkırıklığı yarattı

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi, duraksayan Euro Bölgesi ekonomisini canlandırmak için AMB’nin ne  kadar ileri gideceği konusunda net bir hedef arayışında olan yatırımcıları hayalkırıklığına uğrattı.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı kredileri desteklemek ve deflasyonu ortadan kaldırmak için oluşturulan planları detaylandırdı. Draghi, bu ay ipotekli tahvil alımlarına ve bu çeyrekte varlığa dayalı menkul kıymet alım programına (VDMK) başlanacağını ifade etti. VDMK’nın en az iki yıl süreceğini belirtti. Merkez bankası satın alım miktarı ile ilgili tanımlayıcı bir hedef koymaktan kaçınan Draghi toplam teşvikin önceden sinyal verilen 1 trilyon euronun (1.3 trilyon dolar) altında kalacağını söyledi.

AMB’nin açıklamalarının ardından, İspanya tahvilleri gerilerken euro yükseldi.

Londra’daki RBC Capital Markets  Avrupa başekonomisti James Ashley, “Bu kaçırılmış bir fırsattır. Bilanço tablosunda bir tür ölçüm olacağını umuyorduk” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)