E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDraghi konuştu euro/dolar geriledi---

Draghi konuştu euro/dolar geriledi

Draghi konuştu euro/dolar geriledi
07 Şubat 2013 - 15:59 borsagundem.com

Euro/dolar paritesi Draghi'nin açıklamalarıyla hızlı bir şekilde düşüşe geçti

Euro/dolar paritesi Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) politik faizini değiştirmeyerek yüzde 0,75'de bırakmasının ardından Başkan Mario Draghi'nin açıklamalarıyla hızlı bir şekilde düşüşe geçti.
Güne 1,3522 seviyesinden başlayan parite en yüksek 1,3577'yi gördükten sonra ECB Başkanı Draghi'nin açıklamalarıyla sert bir şekilde düşüşe geçerek 1,34 sınırına geriledi.
HSBC Portföy Stratejisti Ali Çakıroğlu ECB Başkanı Draghi'nin faiz indirimleri konusunda herhangi bir sinyal vermese de, ''yapıcı'' politikaların devam edeceğine ilişkin yapılan vurgu sonrasında euro/dolar paritesindeki dolar lehine hareketin belirginleştiğini belirtti.
euro/dolar paritesindeki düşüşe rağmen Avrupa borsalarında yükselişlerin ortalamada yüzde 0,5'e ulaştığına dikkat çeken Çakıroğlu Draghi'nin açıklamaları sonrasında paritedeki oynaklık belirginleşmiş görünüyor dedi.
Çakıroğlu, paritedeki dolar lehine hareketin önümüzdeki dönemde devam edip etmeyeceğine ilişkin olarak ise ''En önemli olgunun sorunlu Avrupa ülkelerine ilişkin algılamalar olacağını düşünmekle birlikte, bu bağlamda özellikle İspanya ve İtalya tarafındaki gelişmelerin yakından takip edilmesi gerektiğini düşünüyorum'' dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)