E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDraghi'nin konuşması euroyu düşürdü---

Draghi'nin konuşması euroyu düşürdü

Draghi'nin konuşması euroyu düşürdü
18 Şubat 2013 - 18:35 borsagundem.com

ECB Başkanı Mario Draghi'nin açıklamaları sonrası euro dolar karşısında 1.3340'lara geriledi

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi Avrupa Parlamentosu’nda konuştu. Draghi, son dönemde gelen verilerin Euro Bölgesi’nde daha fazla zayıflığa işaret ettiğini söyledi.
Draghi’nin açıklamalarının ardından euro dolar karşısında değer kaybetti. Euro dolar karşısında 1,3360 seviyesinden 1,3340’lara geriledi.
Draghi, “Şu ana kadar gelen veriler 2013’ün başlarında ekonomik zayıflığın arttığına işaret ediyor. Euro Bölgesi içindeki talep azalıyor. Talebin azalmasındaki en büyük neden tüketici ve yatırımcılar arasındaki algının zayıf olması. Canlanma için hem kamu hem de özel sektörde yapılması gereken reformlar var. Euro Bölgesi’ne yönelik dış talepte de azalma görülüyor” dedi.
AMB Başkanı Euro Bölgesi’ndeki enflasyon için “Yıllık enflasyon dengelenmeye devam ediyor. Ekim’de yüzde 2,5 iken Kasım’da yüzde 2,2’ye geriledi. Aralık ve Ocak aylarında ise yüzde 2 seviyesine indi” diye konuştu.
Draghi, “Gelecek dönemde enflasyonun yüzde 2’nin altına inmesini bekledikleri ifade etti” diye devam etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)