E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDraghi'nin teşvikleri hisse senetlerine yaramıyor---

Draghi'nin teşvikleri hisse senetlerine yaramıyor

Draghi'nin teşvikleri hisse senetlerine yaramıyor
09 Mart 2016 - 13:54 borsagundem.com

Mario Draghi, hisse senedi yatırımcılarını AMB ekonomik büyümeyi yeniden sağlayabilecek araçlara sahip olduğuna ikna etmekte başarısız oluyor

Bloomberg'in derlediği ankete katılan tüm ekonomistler AMB'nin Perşembe günü faiz indirmesini beklerken, katılımcıların yüzde 73'ü AMB'nin tahvil alımları yoluyla finansal sisteme giren paranın da artırılacağını düşünüyor. Fon yöneticileri karar sonrasında hisse senetlerinde ralli olacağı konusunda pek iyimser değiller. Parasal genişlemenin ilk yılında, Euro Stoxx 50 Endeksi yüzde 17 düşerken Endeks'teki volatilite 2008'den bu yana görülmeyen seviyelere ulaştı. Euro Stoxx 50 Endeksi, AMB'nin Nisan toplantısından bu yana 1 ay hariç her ay düştü.

Zürih'te Asset Management hisse senedi ve emtia stratejileri şefi Andreas Nigg, "Ekonomik toparlanmaya olan güveni geri getirmek Draghi için kolay olmayacak. Avrupa'da büyüme ve enflasyon düşük seviyelerde tıkanmış durumda bulunuyor. Kar revizyonları düşmeye devam ediyor. Piyasanın daha iyi kar revizyonları ve daha iyi ekonomik sürprizlere ihtiyacı var." dedi.

AMB bölgeye 720 milyar euro civarında bir para enjekte ettikten sonra dahi imalat 2013'ten bu yana en düşük seviyelere geriledi. Enflasyon oranı negatife döndü. Tüketici güveni kötüleşti. Bu durumda analistler de 2007'den bu yana en büyük kar dönemi hayal kırıklığı nedeniyle kar büyümesi beklentilerini kıstı. Yatırımcılar Avrupa hisse senetlerinden paralarını 2014'ten bu yana en hızlı biçimde geri çekiyor.

AMB tahvil alım programını başlattığında, hisse senetleri euro bölgesinin toparlanmasına ilişkin iyimserlikle bir tepe noktasına doğru ilerliyordu. Ancak, Yunanistan'ın ortak para biriminden çıkma noktasına gelmesiyle başlayan krizler serisi Çin'de ekonomik büyümenin yavaşlamasına ilişkin rahatsızlığın artmasıyla kötüleşti. Volkswagen AG'nin emisyon skandalı ve Fed'in Aralık faiz artırma kararı yatırımcı güvenini zedeledi. Bu gelişmelerle hisse senetleri 2015'te ancak yüzde 3.9 yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)