E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDrucker Yönetim Akademesi BÜSEM’de---

Drucker Yönetim Akademesi BÜSEM’de

Drucker Yönetim Akademesi BÜSEM’de
09 Ocak 2014 - 14:25 borsagundem.com

Bahçeşehir Üniversitesi-HumanGroup işbirliğinde düzenlenen toplantıya ilgi büyüktü

Bahçeşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (BÜSEM) çatısı altında kurulan Drucker Yönetim Akademisi’nin tanıtım toplantısı bugün yapıldı. Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’nde düzenlenen Drucker Yönetim Akademisi lansmanına BAU Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, BÜSEM Direktörü Elif Çetin, HumanGroup Genel Müdürü Gaye Özcan, HumanGroup Genel Müdür Yardımcısı Mehveş Demir katıldı.

Lansmana video ile katılım yapan The Center for Great Management Başkanı Ryan Forsthoff  “Peter F. Drucker’ın yönetim felsefesini anlamak” başlıklı konuşmasında şu mesajı verdi:

“Günaydın. Bu sabah burada olduğunuz için ve bugün The Center  for Great Management ve liderlik konusundaki öğrenme isteğiniz için teşekkür ediyorum.

Benim başkanı olduğum The Center  for Great Management organizasyonunun amacı dünya çapındaki organizasyonlarındaki “liderlik ve yönetim yeteneğini” geliştirmektir.
Birkaç yıl önce “büyük liderler nasıl liderlik eder?”  sorusuyla yola çıktık. Bu yolda en heyecan verici ortaklığımız Drucker Enstitüsü ile oldu. Sizlerin de bildiği gibi Peter Drucker modern yönetimin babası (father of modern management) olarak bilinir. Sayısızız dersleri, kitapları, makaleleri ve konuşmalarına bakıldığında Peter Drucker’ın bu sıfatı sonuna kadar hak ettiğini görebilirsiniz. Drucker sadece iş hayatı ve liderliği değil; insanlar arasındaki etkileşimin sosyolojisini de çok iyi anlamıştı. İnsanları neyin harekete geçireceğini çok iyi biliyordu. İnsanların bireysel, grup içinde ve organizasyonel yapıda nasıl çalıştığını biliyordu. Bizlerin amacı organizasyonlardaki liderlik yeteneklerini geliştirmektir. Drucker Akademi ile çalışmamızın en büyük nedeni,  Peter Drucker’ın liderliği bu güne kadar en iyi tanımlayan kişi olmasıdır. Çeşitli vorkshoplardan oluşan Drucker Management Path programını oluşturduk. Bu vorkshoplar Drucker’ın öğretilerinden oluşmaktadır.
Drucker sıkça 3 tane ana konudan bahseder: “kendimi nasıl yönetiyorum?”, “ekibi nasıl yönetiyorum?, “fırsatları nasıl yönetiyorum-fırsatları nasıl tanımlıyorum, nasıl önceliklendiriyorum?
Bu 3 ana konuya baktığınızda bir bireyin nasıl yönetildiğini, bir takım nasıl oluşturulup yönetildiğini, takımın nasıl geliştirildiğini ve ortak bir amaç için nasıl bir araya getirildiğini görebilirsiniz.
Drucker Management Path programına baktığınızda bizim bir “dersler serisi” oluşturmadığımızı görebilirsiniz. Biz “diyalog”un gücüne inanıyoruz. Programlarımızda diyalog bazlı bir yöntem kullanıyoruz. Bu yöntemle katılımcılar vakaları ve iş dışındaki örnekleri görme şansını buluyorlar. Yavaşça ve dikkatlice bu şekilde bir konuyu nasıl ele aldıklarını anlayabiliyorlar. Küçük grup tartışmaları, birebir tartışmalar ve büyük grup tartışmaları fikir alışverişleri yapmak ve davranışları kalıcı şekilde değiştirmeye yol açan öğrenme için anahtar özelliği taşır.
Drucker’in üzerinde durduğu 3 ana konu bireylerin-takımların-işin yönetimi açısından kritik öneme sahiptir.

Bundan 2 yıl önce “liderlik” kavramı üzerine dikkatlice düşünmeye başladık. “iyi lider ne demek?”, “nasıl liderlik edilir?” soruları üzerinde düşündük. The Center  for Great Management organizasyonunun yanına ikinci bir organizasyon ekledik: “Leadership Foundation”.
Her bireyde bilinmek, duyulmak, tanınmak ve anlaşılmak gibi ihtiyaçlar vardır. Büyük liderler bu ihtiyaçları fark etmiş ve bu ihtiyaçlara cevap vermişlerdir. Bu, çalışanları organizasyona bağlamanın anahtarıdır.

3 yıl önce 5 adımdan oluşan REACH adında bir model oluşturduk. Sürdürülebilir bir anlayışın nasıl oluşturulacağı, nasıl geliştirileceği, güçlendirileceği ve devam ettirileceği, kriz yönetimi konularında yöneticilere yardımcı oluyor.

Drucker Management Path programının organizasyonlardaki yönetimi geliştirmeye yardımcı bir yapıda olduğuna inanıyoruz. REACH programının yüksek düzeyde liderlik yeteneklerini geliştirdiğine inanmaktayız.

Bu iki programları birlikte yürüttüğümüz Türkiye’deki ortağımız Human Group ile sizlere en iyi şekilde hizmet vereceğimize inanıyoruz. Orta ve üst düzey yönetimde davranışsal değişiklikler yapmayı amaçlıyorsanız HumanGroup Türkiye’de çalışacağınız en iyi çözüm ortağıdır. Mehveş, Gaye ve Özcan tarafından oluşan ekip büyük organizasyonları bilen, anlayan ve bu organizasyonları yönetmenin nüanslarını bilen liderlerden oluşan bir ekiptir. HumanGroup ile ortak olmaktan onur duyuyoruz.
Hepinize burada olduğunuz ve öğrenme için teşekkür ederim.”
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)